Traian Ogâgău aruncă cu că…pșuni în conducerea de partid

Toată lumea știe că PNL Bistrița-Năsăud nu mai este deloc un partid. De fapt, după ce s-au absorbit(sau infuzat) unii cu alții(democati cu liberali și viceversa) și după ce personajul care mai putea face ceva ca să ține unite bisericuțele din interior(Ioan Oltean) s-a șters din peisaj, tensiunile din interior nu aveau cum să nu apară, exact cum am prognozat cu mai multe luni în urmă.

Lupta pentru ciolan, foamea de putere și interesul imediat al cartelurilor din spatele candidaților partidului a spart buboiul care tot coace de ceva vreme. Vidul de autoritate de la vârful organizației județene a alimentat periculos disensiunile și a declanșat războiul total între grupări.

PNL este în picaj vertiginos, președintele Iohannis e din ce în ce mai contestat în țară și diaspora, iar la Bistrița Stelian Dolha nu reușește sub nicio formă să își recâștige autoritatea de lider, în condițiile în care Eugen Curtean păstrează o detașare indiferentă față de tot ce se întâmplă și care ridică suficiente semne de întrebare cu privire la rolul său de copreședinte.

Deocamdată pe dreapta, Traian Ogâgău aprinde fitilul și dă pe față scandalul din interior. Într-o scrisoare deschisă adresată conducerii partidului, acesta declanșează furiile acumulate și nu peste puțin timp, urmează și alții să facă la fel. În spatele cuvintelor,Ogâgău nici măcar nu mai încearcă să ascundă amenințările directe: candidatul ȘI ECHIPA care nu își dorește normalitate SĂ PLECE!

Este evident că textul  nu-i aparține, însă ideile sunt ale lui.La fel și atitudinea combativă care reiese din cuprins. Atacurile sunt îndreptate direct vechilor liberali, în frunte cu Stelian Dolha, care din păcate a ratat un reviriment politic local,pe fondul dispariției lui Ioan Oltean. Momentul  este definitiv pierdut, singura șansă pe care o mai are deputatului Dolha este să câștige primăria Bistriței. Obiectiv foarte dificil de atins, în condițiile în care PNL încă mai așteaptă rezultatele unui sondaj(al câtelea?).Măcar de ar fi un candidat mai răsărit, cu oarecare notorietate între bistrițeni și experiență în administrație.

Revenind la Traian Ogâgău, redăm mai jos în integralitate textul scrisorii deschise.

Ţinând cont de situaţia tensionată de la Sângeorz-Băi care trenează de mult timp şi de faptul că se tergiversează stabilirea candidatului pentru funcţia de primar, vă rog respectuos să luaţi o hotărâre în acest sens, măcar în ceasul al doisprezecelea!!!
În contextual dat, atât eu cât şi colegii mei din BPL Sângeorz-Băi, conform statului, nu vedem nici un motiv întemeiat, real şi normal totodată, să se desemeneze odată şi odată acel candidat care să fie susţinut de toată echipa, indiferent cine ar fi el! Până la urmă vorbim de binele şi viitorul oraşului Sângeorz-Băi iar prin acest mod de prelungiri “eterne”, în niciun caz nu prezentăm încredere în faţa sângeorzenilor şi a electoratului deopotrivă! Dimpotrivă, atragem atenţia în mod negativ prin indecizie şi iresponsabilitate! Asta să fie oare varianta optimă pentru a câştiga primăria Sângeorz-Băi?! Nu credeţi oare că haosul acesta este în detrimental nostru?! Cu respect vă spun că…da, este!
În niciun caz nu mai putem continua aşa! Trebuie să ne apucăm de treabă, să formăm o echipă solidă în jurul candidatului! Atât membrii partidului cât şi simpatizanţii noştri sunt derutaţi şi confuzi! Oare ce ar trebui să le răspundem?! Că vom avea desemnat candidatul potrivit săptămâna viitoare, la sfârşitul lunii martie?! Cu o lună îniante de alegeri?! Din octombrie le tot spunem că “ în curând…”
Nu consideraţi oare oportun ca acest bâlci să înceteze odată şi să trecem la lucruri serioase, aşa cum cere statutul şi directivele partidului? Până la urmă vrem sau nu să câştigăm primăria Sângeorz-Băi?! Nu de alta, dar pentru asta avem nevoie de o normalitate care în prezent ne lipseşte cu desâvârşire: CANDIDATUL ŞI ECHIPA iar cine nu este de acord să plece!

Traian Ogâgău