Sfârşit de gimnaziu pentru elevii clasei a VIII-a de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistrița

Vineri, 17 iunie 2016, a avut loc festivitatea de sfârşit de an şcolar pentru absolvenţii de gimnaziu de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”. Evenimentul a început la ora 09:40 când elevii s-au aliniat în curtea CNAM a localului mic şi, alături de diriginţii lor, au defilat până la clădirea liceului, unde au fost întâmpinaţi de colegii lor din clasa a VII-a cu o boltă de flori.

Festivitatea a debutat cu discursul directorului Iuliana Vlad care le-a adresat acestora câteva cuvinte de final de etapă: Porniţi pe drumul cunoaşterii atât de complex, atât de întortocheat, întreaga fiinţă a majorităţii adolescenţilor noştri a vibrat viu şi adevărat la cerinţele pe care şcoala le pune în faţa elevilor ei. Elevii noştri au devenit în timp copiii noştri. Dragi elevi, de astăzi, lumea pentru voi capătă noi dimensiuni. Ea devine uriaşă, interesantă, misterioasă şi ademenitoare.

Aţi ajuns la vârsta caracterizată în esenţă de vioiciunea observaţiei, ţâşnirea ideilor şi a imaginilor, aptitudinea de a grupa faptele, de a confrunta avertismentele, de a căuta greutăţile şi a păstra totuşi o voioşie creatoare. Sunteţi la vârsta care conferă sinceritate, entuziasm, păstrând in acelaşi timp fantezia şi imaginaţia copilăriei. Al vostru e viitorul în care stau toate cuceririle şi surprizele. Pentru toate câte le veţi descoperi veţi spune tare si răspicat: am ştiut, ştiu şi vom şti.

Fie ca zborul să vă fie înalt, credinţa puternică, iar gândul senin şi îndrăzneţ! Învăţătura să vă fie cântec, sufletul poezie şi viaţa un întreg poem! Mult succes pe noua cale a vieţii: anii de liceu!

Directorul adjunct Antal Atilla s-a adresat, de asemenea, absolvenților: Din partea secţiei maghiare, a elevilor absolvenţi de a VIII-a si a profesorilor secţiei maghiare vă dorim tuturor succes la evaluarea naţională, succes pe mai departe şi să nu uitaţi de motto-ul şcolii noastre: Doar învingând greutăţile poţi ajunge mai departe.

Înainte de înmânarea diplomelor elevilor, reprezentanţii claselor a VIII-a şi a VII-a au ţinut câte un discurs. Astfel pentru clasa a VIII-a au luat cuvântul elevii Chifa Ariana-Geanina, clasa a VIII-a A și Székely Hunor, clasa a VIII-a B, iar din partea claselor a VII-a elevii Bocskai Eliza-Blanka, clasa a VII-a B și Negrușa Lorena, clasa a VII-a C.

Apoi un alt moment emoționant a fost cel al transmiterii ștafetei, elevii Rusu Paul, Székely Hunor, Mureșan Vlad, Păvăluc-Gal Miriam și Oltean Alexandra au înmânat cheia succesului colegilor din clasa a VII-a Lupșa Laurențiu, Macarie Mircea, Bocskai Eliza-Blanka, Negrușa Lorena și Ureche Bianca.

S-au premiat mai întâi olimpicii, rezultatele lor aducând un prestigiu Colegiului Naţional „Andrei Mureşanu”. Elevii au fost strigaţi pentru ultima dată de către diriginţii lor şi au fost premiaţi pentru rezultatele obţinute de-a lungul anilor de gimnaziu de către directorii adjuncţi Antal Atilla şi Irina Matei. Anul acesta gimnaziul Colegiului Național „Andrei Mureșanu” a avut doi șefi de promoție, doi elevi care timp de patru ani au fost de nota 10: Chifa Ariana-Geanina, clasa a VIII-a A și Mureșan Vlad, Clasa a VIII-a C.

Festivitatea s-a încheiat cu buchete de flori, îmbrățișări și felicitări pentru toți absolvenții care peste o săptămână vor intra în febra examenelor de Evaluare Națională. Mult succes tuturor!

Florina-Nicoleta Vlonga, reporter de liceu la CNAMonline