iarba Fiarelor prezintă primul album de studio Desculț

[16 IUNIE 2020, BISTRIȚA] – iarba Fiarelor lansează albumul de debut ‘Desculț’, vineri 19 iunie, la Complexul Muzeal Bistrița Năsăud. Alina Ciolcă & Band și CORBU vor însoți iarba Fiarelor pe scenă.

Compus din 12 piese, albumul „Desculț” tratează într-o aură proprie diferitele genuri arhaice românești: doina, cântecul de haiducie și cel războinic, cântecul fecioresc, cel de joc, de dor și balada populară. Primul material discografic al formației include single-ul ‘Domnișor’, lansat în noiembrie 2019, doina de stâmpărare pe ritmuri tribale și jungle ‘Încetuc, cu treabă bună (Ioane)’ și o mantră românească cu hăulituri în aer străvechi. 

Materialul va fi lansat în format digital, alături de booklet-ul care conține versurile pieselor incluse pe album pe platforma Bandcamp și va fi disponibil pe canalele online ale formației. 

Albumul Desculț va fi disponibil AICI începând cu vineri, 19/06/2020.

Informații despre eveniment 

Data: vineri, 19 iunie 2020 – 17:00 

Locația: Bistrița, Complexul Muzeal Bistrița Năsăud, General Grigore Bălan, nr. 19   

Eveniment online: https://www.facebook.com/events/2651148161826153/

Bilet: 35 RON – la intrare în ziua concertului. Prețul biletului include taxa de intrare la muzeu.  

Informații de contact

Vă rugăm să intrați în legătură cu Anamaria pentru kit de presă, guestlist, interviuri sau copii ale albumului ‘Desculț’.

Anamaria Șerban

E-mail: iarbafiarelorofficial@gmail.com

Informații despre artiști

Iarba Fiarelor – Folclor 2.0 

Muzica iarba Fiarelor prezintă publicului secvențe din trecutul recent al românilor într-o manieră aerisită și organică, iar la nivel cultural actualizează temele și motivele folclorice omniprezente în viețile noastre. Datorită acestei abordări – folclor 2.0 -, compozițiile trupei își propun să acceseze un public cât mai larg, fără limite de vârstă, geografice ori de încadrare într-un gen muzical de nișă.

Alina Ciolcă & Band 

Despre stări viscerale și sonorități arhetipale care trancend lumi, despre cum oamenii își varsă năduful și dorurile la fel într-un field-holler (cântec de muncă) de plantație afro-american ca într-o horă cu noduri maramureșeană sau într-o polifonie balcanică, despre revelația apropierii rădăcinilor ramificate atât de profund că se întâlnesc.  Despre asta e proiectul Alinei Ciolcă „Îngân lumea – despre blues și cântări tărăgănate”, materializat anul trecut în albumul cu același nume.

CORBU

CORBU este un proiect muzical care aduce în fața publicului românesc un personaj misterios şi complex datorită semnificaţiilor contradictorii pe care le are în gândirea orientală, occidentală şi europeană: Corbul. Dacă în credinţele orientale şi occidentale corbul este perceput ca un personaj pozitiv, un erou solar, cu rol profetic, care luptă pentru restabilirea ordinii sociale, în credinţa europeană corbul apare ca un erou negativ, pentru că are capacitatea de a descoperi cu uşurinţă tainele întunericului. Proiectul CORBU crează o punte de legătură între toate aceste credințe prin forța sunetului.