Bunul simţ nu se învaţă! A fost nevoie de o doamnă să pună la punct tupeul de bucureştean

A trecut mai bine de un an de când Vitalia Servicii pentru Mediu a preluat efectiv şi desfăşoară activitatea de colectare a deşeurilor menajere din Bistriţa. Un început greoi, foarte greoi am putea spune, generat de pornirea în pripă, heirupist şi necoordonat a activităţii. 

Încă de la început locuitorii municipiului Bistriţa dar şi cei din comunele judeţului au formulat sesizări, au depus reclamaţii şi memorii, dar parcă nimeni nu i-a luat în seama.Presa locală a semnalat în nenumărate rânduri gravele abateri şi deficienţe în furnizarea serviciilor către populaţie. Începând de la amplasarea haotică şi imposibilă a containerelor semiîngropate, până la proasta gestionare a programului de ridicare a deşeurilor menajere.

Pe rând, în studiourile posturilor de televiziune locale şi radiourilor s-au perindat fel şi fel de reprezentanţi ai Vitaliei. De la directori generali, la directori tehnici şi directori de comunicare.Prezenţe caricaturale dealtfel, care au făcut NIMIC şi au vorbit NIMIC. Lună după lună, s-a vorbit pe întrebări dinainte stabilite şi, de fiecare dată, fără excepţie, intervenţiile în direct ale telespectatorilor şi ascultătorilor au arătat, punctual, pe cazuri concrete, că lucrurile miroase urât la propriu.

Invariabil, oamenilor li s-a cerut îngăduinţă şi răbdare. Că lucrurile se corectează din mers- au susţinut cei din faţa camerelor de filmat. Dar NU!  A trecut anul şi bunul mers al activităţii e departe de ceea ce e normal să fie.

Mai mult decât atât, de câteva luni S-A DUBLAT tariful pe care fiecare persoană din Bistriţa este obligată să îl plătească, pentru că altfel firma colectoare s-ar duce pe apa sâmbetei! mai pe scurt spus, tot noi, bistriţenii, plătim pentru prostiile unora din conducerea SC Vitalia şi cum se mai numeşte.Noroc că încă n-a ieşit bistriţeanul în stradă!

Săptămâna trecută, în cadrul unei emisiuni televizate la un post local, în faţa publicului telespectator s-au prezentat alături de VITALIA- prin dl. Liviu Tănase, recent ridicat la rangul de povestitor fruntaş pe ţară din partea firmei- un reprezentant de la Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară şi unul din partea asociaţiilor de locatari din Bistriţa.

Tema discuţiei s-a axat pe modul în care VITALIA înţelege să îşi ducă obligaţiile la îndeplinire, obligaţii care derivă din chestiuni contractuale. Sau mai degrabă despre NEINDEPLINIREA LOR.

Aşadar, alături de moderator, au fost prezenţi în studio Tănase, Dragomir Câmpan din partea ADI şi doamna Maria Radu din partea Asociaţiei De Locatari ANL şi Cireşului din Bistriţa.

Dincolo de „papagalul” cu care dl Tănase a încercat de ficare dată să deturneze discuţia- pe sistemul ei întreabă, eu zic ce am chef- celialţi doi, respectiv Radu şi Câmpan chiar au venit pregătiţi şi documentaţi şi au spus lucrurilor pe nume. Dacă încă de la început Tănase ne avertiza pe toţi că la Bistriţa „sudistii” fac legea la gunoaie, deoarece toată şefimea vine de la BUCALE, pe parcurs ţâfnoşeala d-lui director s-a diluat, ajungând să tacă elocvent până aproape de sfârşitul emisiunii. Noroc că a vorbit mai mult moderatorul emisiunii, ca să suplinească lipsa din peisaj a personajului şi în subsidiar să pună umărul la imaginea şi aşa prăbuşită a companiei de salubrizare.

De fapt, rolul moderatorului este cu totul altul. Dar, mă rog, fiecare îşi conduce emisiunea după cum îl ajută mintea, informaţiile, intenţiile şi interesele.

Revenind la ediţia de joi seara, un moment încărcat de tensiune a fost acela în care domnul Tănase, urcat pe calul mare al funcţiei pe care o poartă(n-am înţeles exact care) s-a dat grangure şi a intrat în coliziune frontală cu adminstratoarea din Cireşului. Cam până aici i-a fost toată căpoşenia, că din interacţiunea verbală cu d-na Radu s-a ales cu fractură de mandibulă, fapt care l-a redus la tăcere şi dezumflare.

Dincolo de subiect-acela al plăţii taxei se salubrizare direct la Primărie- dincolo de toate telefoanele telespectatorilor, în totalitate nemulţumiţi şi agasaţi de INCORECTITUDINEA firmei de colectare şi dincolo de toate zbaterile moderatorului să îi sufle vânt în pupă d-alui Tănase, am tras o singură concluzie. Cu Maria Radu din Bistriţa NU TE PUI! Bravo doamnă! V-am urmărit prestaţia, aţi venit documentată şi, mai mult decât atât aţi fost purtătoarea de cuvânt a tuturor bistriţenilor. FELICITĂRI pentru  combativitate şi pentru felul în care aţi răspuns MITICILOR!

Să nu uite domnii ăia mari din Bucureşti că aici sunt la noi acasă şi regulile ciudate de la Capitală nu funcţionează în ARDEAL.Fiţi domnilor corecţi, cinstiţi şi punctuali. Cereţi-vă banii, dar înainte de toate, MERITAŢI-I!