6 echipe din județ au participat la faza regională a concursului de robotică FIRST Tech Challenge România. Becleanul din nou pe podium

FIRST Tech Challenge România este o competiție de robotică ce face parte din concursul internațional First Tech Challenge (FTC). La fel ca și alte competiții din categoria FIRST, FIRST Lego League Junior, FIRST Lego League, FIRST Robotics Competition sau FIRST Global Championship și această competiție promovează educația STEM în rândul elevilor, părinților, profesorilor și a comunităților în general.

La etapa regională desfășurată în weekend la Cluj Napoca județul nostru a fost reprezentat de 6 echipe: 2 din Bistrița, 2 din beclean, 1 din Năsăud și 1 din Sângeorz Băi.

”La începutul anului am insistat pe lângă conducerea liceelor din Bistrița pentru a le permite și facilita elevilor înființarea unor cluburi de robotică. Astfel acum județul a fost reprezentat la faza regională de 6 echipe. S-au calificat mai departe pentru faza națională 4 echipe, cele din Beclean, Esentza Robotics și Esentza Revolution, plus Cyber Souls din Năsăud și SgBots din Sângeorz Băi”, a declarat Cristian Nicula, mentor al echipelor de robotică din orașul Beclean.

Astfel Colegiul Național “Petru Rareș” Beclean a participat la concursul de robotică First Teach Challenge din România, cu două echipe de robotică Esentza Robotics și Esentza Revolution.

Echipa Esentza Robotics este formată din 18 membri: 15 elevi ai liceului, din Beclean și din împrejurimi și 3 mentori, profesori ai colegiului, 2 dintre ei sunt tehnici: Nicula Cristian și Măierean Ovidiu, și unul non-tehnic: Nicula Nelia.

Esentza Robotics este printre primele echipe în First Tech Challenge din România, este în acest concurs de 4 ani, reușind de fiecare dată să ajungă la etapa națională și sa câștige premii precum Inspire Award 3rd Place, Connect Award sau Rockwell Collins Inovation Award. Anul acesta, la fel ca și anul trecut, au câștigat la etapa regională de la Cluj-Napoca, premiul INSPIRE AWARD – 1st PLACE, calificându-se pe primul loc la etapa națională”, ne-a declarat Nicula Cristian.

Echipa Esentza Revolution este formată din 17 membri: 15 elevi ai liceului, din Beclean și din împrejurimi și 2 mentori tehnici, profesori ai colegiului: Nicula Cristian și Mureșan Flavius. Esentza Revolution participă de anul trecut în concurs, reușind să ajungă la etapa națională de fiecare dată. Anul acesta, au câștigat la etapa regională de la Cluj-Napoca, premiul WINNING ALLIANCE AWARD – 1st PICK și CONNECT AWARD – 2nd PLACE, calificându-de la etapa națională.