vorbestecorect.ro | Prima platformă online de logopedie care se adresează atât părinților și copiilor, cât și logopezilor

Proiectul este dezvoltat de o echipă de specialiști români, ce le oferă părinților ocazia să detecteze ușor dacă juniorii lor au probleme de dezvoltare a limbajului (începând de la 3 luni) sau probleme de pronunție (începând de la 4 ani), printr-un revoluționar program online de evaluare logopedică. După ce primesc răspunsul evaluării, platforma îi ajută pe părinți să aleagă mai ușor un logoped, dintr-o listă numeroasă, în funcție de localitate sau în funcție de aprecierile de care se bucură aceștia din partea altor părinți.

Probabil va intrebati de ce ar fi necesar sa apelati la un logoped, cu atat mai mult cu cat in jurul dumneavoastra pot exista voci care sa va spuna ca dificultatile pe care le are copilul dumneavoastra vor disparea, ca e doar o chestiune de timp si isi va da drumul cu vorba etc. Ceea ce trebuie sa stiti este ca multi copii au nevoie de stimulare adecvata din partea unui specialist, pentru “a-si da drumul la vorba”.

Este posibil ca unele dintre dificultatile pe care le prezinta micutul dumneavoastra sa se recupereze spontan, insa daca nu observati progrese intr-un interval de timp dat, inseamna ca ar trebui sa va adresati unui specialist, iar acesta este logopedul. Logopedul este de formare psihopedagog sau psiholog, atestat de Colegiul Psihologilor din Romania, daca isi desfasoara activitatea in cabinet.

El este cel care il poate ajuta pe copil sa invete care este pozitia corecta de articulare a diferitelor sunete pe care le omite sau deformeaza sau ce ritm ar trebui sa aiba in vorbire pentru a se face inteles cu usurinta de ceilalti. Este cel care il ajuta pe micut sa isi dezvolte vocabularul, sa isi corecteze pronuntia, sa isi dezvolte vorbirea indepedenta, corecta din punct de vedere gramatical, precum si abilitatile conversationale. Este cel care va poate ajuta, daca sunteti un adult cu tulburari de limbaj sau dificultati de vorbire, sa le depasiti cu succes.

sursa: vorbestecorect.ro / romaniapozitiva.ro

foto: vorbestecorect.ro