VIDEO: Triumful lui Einstein: Un secol de relativitate. Un tânăr explică teoria şi primeşte 400.000 de dolari

Formulată exact acum 100 de ani, Teoria Relativităţii  Generalizate a lui Albert Einstein a schimbat complet modul în care înţelegem natura gravităţii, a spaţiului şi timpului. Teoria sa a trecut cu succes multe teste experimentale şi observaţionale găsindu-şi aplicabilitatea în diverse tehnologii actuale sau în studierea fenomenelor cosmice. Un licean explică pe înţelesul tuturor teoria relativităţii şi primeşte un premiu subtanţial.
La propunerea organizaţiilor ştiintifice din toata lumea,  Adunarea Generală a ONU a proclamat anul 2015 drept Anul International al Luminii şi al Tehnologiilor bazate pe Lumină. Acesta este un proiect educaţional interdisciplinar şi de comunicare a ştiinţei cu scopul de conştientizare la nivel mondial a modului în care tehnologiile bazate pe lumină promoveaza dezvoltarea durabilă şi ofera soluţii globale în  domeniul energiei, educaţiei, agriculturii şi sănătăţii.

Albert Einstein, celebrul fizician teoretician de etnie evreiască, născut în Germania, apatrid din 1896, elveţian din 1899, a emigrat în în SUA în anul 1933,  şi-a petrecut ultimii ani ai vieţii ca profesor la Universitatea Princeton. Strălucitului om de ştiinţă i-a fost decernat Premiul Nobel pentru Fizică, în anul 1921, pentru descoperirea Legii efectului fotoelectric.

Vezi textul integral pe stiri.tvr.ro
sursa: stiri.tvr.ro