VIDEO: În viitor Range Rover va putea fi condus prin intermediul unei aplicații mobile

Există mașini cu telecomandă și telecomandă a mașinii. În cazul de față cele două par a fi unite într-o singură aplicație e celor de la Range Rover.
Aceștia au dezvoltat un sistem prototip ce permite pe lângă închiderea centralizată, chiar condusul mașinii de pe telefonul mobil.
În clipul de mai jos, se poate observa cum aplicația permite utilizatorului traversarea în siguranță pe porțiuni accidentate de teren sau locuri de parcare înguste.
Dezvoltatorii susțin că aplicația funcționează conform așteptărilor. Prin ea se poate controla viteza și direcția vehiculului. Viteza maximă permisă de aplicație este de aproximativ 6 kilometrii pe oră, iar telefonul de pe care e controlată mașina trebuie să fie la cel mult 3 metri distanță de ea.

Pe viitor aplicația ar putea avea și opțiuni de comandă vocală, spun dezvoltatorii, dar nu precizează data la care Range Rover va introduce această tehnologie în producția de masă. Unul din principalele motive ar fi securitatea aplicației, ce ar ușura munca hoților, sistemul ar putea fi hackerit chiar de pe telefon iar mașina ar putea dispărea, practic, fără să fie atinsă.

google-site-verification=gHWKmL0K5KEC6QXvLuHNbKbd4eXwoj20iAP0r35Daic