VIDEO: Extinctorul cu Bass! În viitor pompierii ar putea fi dotați cu Subwoofere!

Pe viitor incendiile ar utea fi stinse cu sunete pe fregvențe joase, dacă dispozitivul nou inventat de doi studenți de la Fairfax, Virginia va apărea pe piață.

Nnoului extinctor arată ca unul convențional, dar în loc de rezervorul cu aer comprimat și chimicale, are un difuzor de bas, practic un subwoofer care suflă afară unde sonore care se întalnesc adesea în muzica hip-hop.

Acesta nu emite o linie melodică, ci doar un huruit, niste fregvențe joase care direcționate către flăcări, le face să dispară.

Marele avantaj al acestui dispozitiv ar fi că nu produce miros greu rezultat din produși chimici și nu face mizerie. Extinctoarele actuale cu apă, praf, spumă și substanțe chimice, în general după folosire, distrug ce focul nu a reușit încă, astfel o parte semnificativă din pagubele rezultate în urma incendiilor, revin acestor materiale pentru stincerea focului. Undele sonore sunt multmai curate.

Deocamdată acest extinctor este doar în faza de cercetare, iar universitatea unde studiază cei doi inventatori, îi susține pentru obținerea unui brevet provizoriu.