VIDEO: Dans, energie și distracție alături de coregrafi renumiți din Franța

Ieri, 18 februarie, 20 de tineri, împătimiți ai dansului, au avut ocazia de a dansa alături de nume mari ai stilului de dans dancehall. Coregrafii Wyss și Sara Karura au încins sala de dans Reborn cu cele mai în vogă mișcări specifice culturii dancehall-ului inspirându-le tuturor un vibe de zile mari.  Cei de la Vybz Connection au fost cu adevărat impresionați de energia debordantă și setea de cunoaștere de care au dat dovadă tinerii cursanți ai Reborn Dance Studio.

04-Wyss și Sara Karura

Workshop-ul a debutat cu primul curs, dedicat în întregime pașilor de dans specifici masculini, unde Wyss a fost în special impresionat de un anume cursant, în vârstă de doar 10 ani, ajungând să spună că este uimitor cum la o vârstă atât de fragedă, acesta poate ține pasul cu ceilalți, și asta făra nici o problemă. În cel de-al doilea curs, Sara a demonstrat incă o dată (dacă mai era nevoie) că dancehall-ul este un dans care poate pune în valoare feminitatea si grația oricărei fete care vrea să se inițieze în arta dancehall-ului. Aceasta a predat pașii de bază pentru fete, Female Steps, urmând să compună o coregrafie  care deși a fost energică a reușit la fel de bine să scoată în evidență feminitatea mai sus menționată.

01-Wyss și Sara Karura

Una peste alta, a fost un workshop care a reușit să modeleze entuziasmul tinerilor dansatori în pași de dans inovatori, coregrafii de nemaiîntâlnit, și într-o dorință și mai mare de perfecționare. Spre final, coregrafii ne-au acordat un interviu din care  ne-am bucurat să aflăm cum privesc ei relația coregraf-dansator: ”The students help us to grow, not only we help them to grow” – ”Studenții ne ajută să evoluăm, nu doar noi îi ajutăm pe ei”. Cu această ocazie, dorim să le arătăm tinerilor bistrițeni, că există modalitați constructive de a petrece timpul liber, care sunt pe cât de instructive, pe atât mai mult distractive.

pentru ziarultineretului.ro, Ingrid Ratiu