Vara asta Statul oferă “stimulent” firmelor ce angajează elevi și studenți

E vară afara, deci e vremea vacanțelor. Dacă pentru unii este motiv de bucurie, alții se gândesc să se angajeze, să aibă un ban de buzunar sau să mai amortizeze infinitele cheltuieli ale sistemului de învățământ din care fac parte.

Anul acesta Statul Român vine în “întampinarea” tinerilor dornici de muncă, cu un “stimulent” pentru potențialii angajatori, care la primele calcule pare cam așa: în contextul în care salariul minim pe economie este de 975 de lei, un tânăr va primi în mână doar 724  de lei, deoarece 251 lei va plăti la stat.

Pe de altă parte la cei 251 de lei care merg la bugetul statului se adaugă suma de 224 de lei e care o plăteşte tot la stat angajatorul, deci cheltuielile pentru angajator, pentru a încadra în muncă un tânăr pentru 60 de zile se ridică la 2398 de lei, iar pentru fapta sa Statul, prin AJOFM, îl recompensează cu 500 de lei. Cam aşa încurajează statul angajarea tinerilor pe timpul vacanţei de vară.

Totuși pentru cei interesați urmează o seria de termeni și reguli birocratice pentru a îndeplini toate condiţiile, în cele din urmă trebuie să încheie o convenţie cu A.J.O.F.M. Bistriţa-Năsăud.

Hai să ne stimulăm!

stimulent

google-site-verification=gHWKmL0K5KEC6QXvLuHNbKbd4eXwoj20iAP0r35Daic