Untold premiul cel mare la European Festival Awards

Festivalul de muzică electornică UNTOLD organizat în vară la Cluj  a fost desemnat festivalul anului 2015 în Europa, depășind nume consacrate precum Tomorrowland  din Belgia sau Sziget Festival din Ungaria.

Gala de decernare a premiilor a avut loc în 13 ianuarie 2016 în Groningen, Olanda.

Competiția European Festival Awards este singura de acest gen din Europa și locul unde industria de specialitate, organizatorii și festivalurile sunt răsplătite pentru creativitate, viziune, expertiză și efort. Anul acesta, câștigătorii au fost desemnați prin voturile a peste 800.000 de festivalieri din peste 50 de țări și de către un juriu de specialitate.

Atmosfera de la prima ediție UNTOLD a fost spectaculoasă. Potrivit organizatorilor, în cele patru zile , atât cât a ținut Untold, la Cluj au fost în jur de 240.000 de festivalieri, o medie de 60.000 de oameni pe seară la headlineri. Site-ul oficial al festivalului a adunat în zilele de festival, Între 29 iulie și 2 august, aproape 500.000 de vizitatori unici, dintre care jumătate de pe dispozitive mobile, cu un minim de 1.400 de vizitatori aflați simultan pe site în orice moment al zilei.

Nominalizații pentru Best Major Festival:

Deichbrand Festival (Germany)

Dour Festival (Belgium)

Exit Festival (Serbia)

Graspop Metal Meeting (Belgium)

Mysteryland (Netherlands)

Pinkpop (Netherlands)

Rock Werchter (Belgium)

Sziget Festival (Hungary)

Tomorrowland (Belgium)

Untold Festival (Romania)

Ediția a doua a Untold Festival va avea loc în 4-7 august, iar pe scenele festivalului de la Cluj-Napoca vor urca cei mai mari artiști din topurile muzicale internaționale.

sursa: actualdecluj.ro