Tibi Ușeriu! Frumosul nebun al micului oraș!

De o saptamana, de cand a inceput ultramaratonul de la Cercul Polar (6633), sunt plin de emotie. Butonez telefonul, flamand penru orice informatie despre Tibi. El (si ceilati concurenti) isi testeaza limtele parcurgand 566 de km in gerul naprasnic cu temperaturi care coboara pana la minus 50 de grade!!

Din anul 2007 de cand se desfasoara cursa, doar 19 oameni din 200 au trecut linia de sosire!
“Nu sunt nebun! E modul meu de viață” spunea Tibi! Ba da, Tibi! Esti un nebun! Un nebun frumos, modest, cu o vointa de urias, cu o forta mentala nebanuita! Esti EROUL meu! Definitiv si irevocabil!
Si da, bistriteanul nostru este pe buzele tuturor! In presa centrala, in presa internationala, peste tot! Tiberiu Useriu, Romania, Bistrita!


Si vreau ca Bistrita sa-i fie recunoscatoare! Vreau sa-i vad numele pe o statuie, pe un pasaj, pe merele acestui oras! Vreau sa ii apara imaginea in dreptul fecarei scoli! Daţi-l exeplu pentru fiecare copil al acestui oras! Ce dovada mai puternica de ambitie si lupta mai vreti? Ce exempu mai simpu de “never give up’ doriti?


Voi cei care puteti decide asta, lasati dracului imnurile Casei de Cultura! Lasati decamdata luptele pentru pârtii de schi si centuri ocolitoare! El este eroul nostru! Al celor care au luptat pentru numele unui cinematograf daca au vrut! Faceti-l imaginea Bistritei! Oricum el va ramane in istorie, asemenea soldatului grec de la Maraton!


La ora cand scriu asta, mai are de parcurs in jur de 100 de km. Cat un drum de cluj!))
Hai Tibi, încă odată rupe-le fâșu’!

Alin Salvan