Talentul… NU ESTE SUFICIENT!

Acest articol este destinat oamenilor a caror pasiune e prea mare si a caror perceptie difera cu mult fata de a celor din jur, incat sa mai poata fi intelesi de catre acestia.

 De cate ori nu ati auzit vorba: “Tu asta vrei sa faci cu viata ta? Sa fii artist? Revino cu picioarele pe pamant!”. Scriu acest articol inspirandu-ma din cartea lui John C. Maxwell – “Talentul nu este suficient”.

Cand suntem in cautarea unei meserii, primul lucru la care suntem indemnati sa ne gandim sunt banii, ca sa fim siguri ca vom duce o viata confortabila, fara sa avem spaima ca nu vom avea ce manca a doua zi. Pasiunea vine abia pe locul doi. Asa ca majoritatea dintre noi, renuntam la visul nostru pentru ca nu avem beneficiul financiar necesar si optam pentru o meserie care ne-a fost sugerata de catre altcineva, pentru ca “e platita mai bine”. Si aici apare frustarea.

Tot mai des dau de oameni a caror potential este imens, cu diferite pasiuni, dar care lucreaza “pentru altii”; dansatori care lucreaza ca vanzatori, care daca si-ar fi exploatat potentialul, ar fi trait mai bine decat o fac acum, in zona lor de confort si cu sentimentul de nesiguranta ca “nu vor avea cu ce trai din dans”.

Dar de ce ne concentram atat de des pe lucrurile la care nu suntem priceputi fata de cele la chiar suntem buni? Ca sa nu ziceti ca gandirea mea este una idealista, avem la baza studii stiintifice.

Citește mai departe pe blog.evolution.dance