SONDAJ SURPRINZĂTOR! Majoritatea tinerilor americani cred in EVOLUŢIONISM!

De-a lungul timpului a fost o mare diferenţă între numărul americanilor care susţin CREAŢIONISMUL faţă de cei care erau convinşi de EVOLUŢIONISM. Însă un sondaj recent a arătat că un procent de 51% dintre adulţii americani, cu vârsta sub 30 de ani, susţin acum că sunt convinşi de teoria evoluţionistă-ceea ce înseamnă evoluţie pură, seculară, fără intervenţie divină- şi reprezintă un salt de 40 de procente faţă de anul 2009 când a început cercetarea sociologică.

Activitatea de colectare a datelor s-a încheiat în luna iulie 2015, iar rezultatele comunicate au fost incredibile.

Astfel, cercetarea a arătat că aproximativ 65% din personaele adulte din SUA care au răspuns chestionarelor cred că specia umană a evoluat .Dintre aceştia 35 % consideră evoluţia ca fenomen independent de orice intervenţie divină. 31 de procente dintre intervievaţi consideră că specia umană este neschimbată, încă de la începuturile sale.

Creşterea numărului de americani cu vârste între 18 şi 29 de ani, care susţin evoluţionismul, este rezultatul luptelor în instanţe prin care textele evoluţioniste au fost introduse în materiile şcolare obligatorii, iar acest fapt a făcut diferenţa, susţin specialiştii.

Odată cu apariţia social media şi interconectivităţii oferite de Internet oamenii au posibilitatea accesării informaţiilor, iar producţii documentare şi filme precum The Big Bang Theory şi Jurrasic Park au ajutat la popularizarea evoluţionismului.

Eugenie Scott– co-fondatorul  Centrului Naţional de Educaţie Ştiinţifică – susţine că adevărata provocare din viitorul imediat este aceea de a-i face pe toţi profesorii din SUA să vorbească despre evoluţionism ca FAPT, indiferent de religia şi credinţele pe care le au şi de statul în care predau.

“Nu putem spune că am câştigat decât atunci când în şcoli se va vorbi de evoluţionism ca REALITATE, exact aşa cum se predau noţiuni precum FOTOSINTEZA” a declarat E. Scott. “Dar până acolo e cale lungă!”

Traducere după www.sciencealert.com