Serbările Bistriței Medievale 2017 | 23-25 iunie în centrul istoric al orașului

Serbările Bistriţei Medievale 2017 se vor desfăşura în perioada 23-25 iunie în centrul istoric al Bistriței, care va prinde viață din nou, invadat de domnițe și cavaleri, de meșteri și calfe, urmași ai vechilor bresle, dar și de menestreli.

Ediția din acest a festivalului medieval aduce pentru prima dată în Bistrița și în România formația Strella Do Dia din Portugalia, exponentă a curentului Neo Medieval & Folk Music european. Aceasta va evolua în mai multe momente ale Serbărilor Bistriței Medievale 2017, dar va susține un concert extraordinar pe scena mare a festivalului sâmbătă 24 iunie, de la ora 21.00.

Cavalerii din ordinele Străjerii Cetății Bistriței și Paladinii de Terra Medies se vor întrece într-un turnir de lupte full-contact, pentru a câștiga cununa cu lauri a celui mai viteaz dintre ei, dar și pentru a cuceri inimile domnițelor din cetate.

Odată cu ediția din acest an se reia concursul de măiestrie „Arcașul Ținutului Nosnerland”, care se va desfășura sâmbătă 24 iunie în curtea interioară a Complexului Muzeal Județean Bistrița-Năsăud, unde se vor întrece unii dintre cei mai buni mânuitori ai arcului tradițional din Transilvania.

Citește mai departe pe timponline.ro