Sărbătoare la Runcu-Salvei. Vicepremierul Vasile Dâncu s-a întors în satul natal

Duminică, Vasile Dâncu s-a întors în satul natal, unde împreună cu sute de consăteni și alți invitați, a asistat, la Biserica din Runcu-Salvei, la liturghia săvârșită de IPS Andrei, împreună cu un mare sobor preoțesc.

Invitat de către Vasile Dâncu, IPS Andrei și-a intitulat predica „Părinți și copii” și le-a vorbit credincioșilor prezenți la liturghie despre legătura dintre părinți și copii:

“Voi, părinților nu îndemnați la mânie pe copiii voști. Este o realitate că legătura dintre părinți și copii este cea mai sfântă și cea mai nobilă din lumea aceasta. Dacă este vorba despre datoria părinților față de copii, întâi de toate, părinții trebuie să îi iubească pe copilașii lor. Dragii mei, trăim într-o lume în care asistăm la un conflict între generații. Înțeleptul Solomon spune așa: deprinde-l pe tânăr cu purtarea pe care trebuie să o aibă și, nici atunci când va fi bătrân, acesta nu va uita.”

IPS Andrei și-a încheiat cuvântul de învățătură cu poezia lui Vasile Militaru, „Șase pui și o biată mama”.
La finalul liturghiei, protopul Năsăudului, Ioan Dâmbu i-a oferit vicepremierului, în numele Înalt Prea Sfințitului Andrei, distincția Crucea Transilvană.
„Doresc, cu această ocazie, să ofer domnului Vasile Sebastian Dâncu, vicepremier al guvernului nostru, Crucea Transilvană. Este cea mai înaltă distincție pe care Mitropolitul nostru o oferă unui credincios”, a precizat protopopul.
Au primit distincții și poetul Vasile Dâncu, tatăl vicepremierului, despre care protopopul a spus că este un mare om de cultură, un înțelept, un poet desăvârșit, dar și Vasile George Dâncu, pe care l-a numit Ioan Dâmbu „omul care a pornit tare de jos și a ajuns sus”.

reporter: FLORINA HOMEI

dancu2 dancu3 dancu4

autor: Florina Homei