Săptămâna Fanilor LEGO – Expoziția de vară Brickenburg 2015 – ETHNOLOGIA GALACTICA

Asociația Brickenburg și Muzeul Etnografic al Transilvaniei vă așteaptă în perioada 30 mai – 7 iunie să vizitați binecunoscuta expoziție din Săptămâna Fanilor LEGO® care se desfășoară in “Orașul comoara”, ETHNOLOGIA GALACTICA. Lucrarea de mari dimensiuni va putea fi vazută în premieră absolută la Cluj-Napoca, urmând a fi expusă şi la alte importante expoziții din Europa. Pentru realizarea ei maeştri constructori ai LEGO-urilor Brickenburg (România) şi Beokocka (Serbia) au pus piesă peste piesă încercând să reprezinte confruntarea dintre știință şi imaginație, fiind legater de zona studiului si a documentării, materializată de bibliotecă.

În acest an evenimentul are scopul de a aduce în atenția publicului o problemă fundamentală a societății, nevoia de gândire analitică, ce nu poate fi dezvoltată decât prin studiu şi lectură.

Greutatea evenimentului va fi dată și de vizita d-l Jan Bayer, înalt oficial al LEGO Group,  coordonator al comunităților de fani LEGO® în zona Europei de Est şi a Asiei.

Pe lângă impresionanta expoziție organizatorii au pregătit pentru copii o serie de activități interactive și de concursuri, bineînțeles pe tema artei de a construi din piese LEGO.