Roxana Văcar: Pași de dans pe drumul spre succes! | Povestea unui vis împlinit

Roxana Văcar este o tânără dansatoare din Bistrița, elevă a Colegiului Național Andrei Mureșanu și membră a trupei Lotus Dance Studio. Pasiunea pentru dans a dezvoltat-o cu mult timp în urmă, încă de la vârsta de trei ani, la cămin, unde a făcut primele mișcări la ora de gimnastică. La vârsta de șase ani a pășit pentru prima dată în sala unei școli de dans adevărate, iar de atuncia luptă pentru a-și îndeplini visul de a face carieră în acest domeniu.

A ales dansul contemporan. Un stil de dans la modă, neconvențional prin care înveți să-ți cunoasti corpul, spațiul și experimentarea unei noi dimensiuni a trăirilor interioare. O fuziune de elemente coregrafice sau teatrale de la cele clasice până la cele post moderne, inclunzând elemente de balet sau jazz, care se axează în special pe stare și energie. Este cunoscut ca fiind un stil de dans foarte expresiv ce permite interpretarea muzicala pentru a transmite un mesaj puternic. Se danseaza solo, in pereche sau in grup ca interpretare libera sau coregrafie.

roxana04

E stilul care o reprezintă cel mai bine, în care se regăsește, pe care îl trăiește. Emoția și pasiunea cu care dansează o transmite și publicului care astfel vibrează, de la primi pași pe care îi face pe scenă.

Cu toate că încă este foarte tânără, Roxana a participat la multe concursuri de dans locale, naționale și internaționale și a petrecut mii de ore în sălile de repetiții, pentru a se antrena și perfecționa în dansul contemporan. Dintre cele mai reprezentative competiții la care a participat Roxana amintim “Bucharest Dance Festival” și “Dans Art Romania Open” ce s-au desfășurat în anul 2015 la București respectiv Năvodari, unde a obținut rezultate deosebite.

roxana03

Roxana a avut norocul de a fi susținută încă de mică de familie, prieteni și chiar profesorii de la școala unde studiază, Colegiul Național Andrei Mureșanu din Bistrița, ca să urmeze această pasiune, să evoueze, iar într-un final să se afirme în lumea dansului prin performanțele pe care deja a început să le adauge în palmares.

Pentru că la Bistrița nu există resursele necesare, la fel ca orice tânăr, Roxana tinde să plece la Cluj-Napoca. Chiar dacă efortul va fi mare, iar sacrificile multe, visul tinerei artiste este de a se perfecționa, iar în ultimii doi ani de liceu să urmeze și absolve cursurile liceului de Coregrafie și Artă Dramatică Octavian Stroia din Cluj-Napoca.

roxana02

În prezent Roxana se antrenează alături de Lotus Dance Studio unde se bucură de o mare popularitete în cadrul echipei. Este sprijinită și îndrumată de Annamaria Antal, alături de care a participat la mai multe competiții importante.

roxana01

La începutul anului 2016 va participa la ESDU Internațional. Competitiile internationale DanceStar Tour organizate sub egida ESDU – European Dance Union au o istorie de 17 ani, ajungând ca în acest an să aibă înscriși prste 3000 de dansatori. Emoția, talentul, pasiunea și originalitatea sunt principalitermeni ce definesc astfel de competiții, unde nivelul de performanță crește de la an la an, de la o ediție la alta. Cei cu adevărat pasionați de dans participă la acest concurs, fie pentru a-și întări poziția, fie pentru a se afirma la nivel internțional.

Peste ani, Roxana Văcar dorește să aibă propria școală de dans, prin care să transmită mai departe marea ei pasiune, dansul, celor care vor păși timizi, cu pași mici și multă ambiție pe drumul lung, greu, dar plin de statisfacții, spre succes!