Recital extraordinar de flaut și pian susținut de Matei Ioachimescu și Alfredo Ovalles, luni 17 iulie, ora 19.00, la Sinagoga Bistrița

Renumitul flautist Matei Ioachimescu revine pe scena bistrițeană alături de pianistul venezuelean Alfredo Ovalles, pentru a oferi melomanilor un spectacol muzical de excepție.

În program, lucrări de Bach, Rotaru, Prokofiev.

Numit în anul 2013 „Ambasador al integrării” de către Ministerul de Externe al Austriei, Matei Ioachimescu susține o activitate concertistică impresionantă, prezentând programe de mare succes in Europa si Asia. Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, oraș unde s-a stabilit, este laureat al mai multor distincții si burse și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa. Instrumentul la care cânta este un flaut din aur al producătorului japonez – Muramatsu.

Pianistul venezuelean Alfredo Ovalles, a studiat pianul la Baylor University și la Universitatea de Muzică din Viena. Susține o carieră internațională importantă, care îl poartă pe scene precum Berliner Philharmonie, Wiener Konzerthaus, Musikverein sau King’s Place din Londra. Este câștigător al unor competiții internaționale precum Osaka International Music Competition sau “Franz Schubert” Competition din Bulgaria. Un artist în permanentă dezvoltare și un avocat al muzicii noi, Alfredo Ovalles colaborează intens cu compozitori și ansambluri precum Green Thing sau Black Page Orchestra.

sursa/foto: timponline.ro