Povestea impresionantă a cântăreţului Admiral C4C

De la străzile sărăcăcioase din Lagos la succesul fulminat din Europa

În ultimii doi ani, în România, numele lui Admiral C4C a ajuns să fie iubit şi respectat, în special de amatorii de muzică de club. Manageriat de cunoscutul impresar Radu Groza, cântăreţul nigerian a reuşit să se impună cu autoritate nu doar la noi în ţară, ci şi în întreagă lume, prin stilul sau simplu, direct şi, fireşte, cu hit-uri ritmate, pline de viaţă, însoţite de un show-uri incendiare.
Cunoscut sub numele de scenă Amiralul C4C, Ihumezie Christian Nnadozie este un cântăreţ nigerian foarte îndrăgit în Europa, care acum face furori şi în România! Muzică lui, bazată în special pe ritmuri electronice, un dancehall în varianta proprie, îl detaşează în rândul artiştilor printr-un stil parte şi plin de viaţă, şi face din el un adevărat reprezentant al epocii moderne.

Născut pe 3 iunie, artistul provine dintr-o familie de nivel ridicat, în care a predominat partea intelectuală. Tatăl sau a fost, iniţial, ofiţer naval, înrolat în Marina, însă, după o vreme, în urmă unor probleme de sănătate, s-a orientat către jurnalism, fiind cooptat imediat pentru „Daily Times” din Nigeria , o publicaţie naţională notabilă, cu un puternic impact în Africa de Vest. Din păcate, când totul părea perfect în familia lui, viaţă a luat o întorsătură groaznică pentru Admiral. Avea doar nouă ani, atunci când părintele sau a murit în urmă unui grav accident de maşină, iar mama lui, de origine britanică, a decis să plece în Anglia. A rămas singur, fără un ajutor, doar cu un tutore, care a încercat să îi înlocuiască pe cei care i-au dat viaţă, fără a-i oferi însă dragostea de care avea nevoie un copil. Poate tocmai de aceea, la doar 11 ani, micul Admiral şi-a ales propria lui cale…cu ajutorul muzicii.

„ Povestea mea este una tristă. Am rămas singur pe lume, încă de la o vârstă fragedă, fără părinţi, doar cu o persoană care avea grijă de mine. Nu mi-a oferit multă iubire, de aceea, când am mai crescut puţin, am ales calea cea mai bună de a-mi purta singur de grijă. Am început să cant, să compun, să scriu versuri care să-mi redea trăirile din acea perioada. De altfel, în muzică mea, se regăsesc durerile pe care le-am simţit când eram mic, lipsa afecţiunii, iubirea unui frate sau a unei surori, fiindcă toţi eram împrăştiaţi în toate colţurile lumii, într-un cuvânt, am vrut să redau prin artă povestea destinul meu vitreg”, a povestit Admiral C4C, ale cărui versuri au inspirate de pe străzile din Lagos, iar influrenta idolului sau Bob Marley le-a dat consistentă.

Mai repede decât se aştepta, muzică pe care a promovat-o a ajuns imediat la sufletul oamenilor, iar numele lui era deja pe buzele tuturor tinerilor din Africa, în ciuda faptului că era doar un puşti. „ Vocea puternică şi capacitatea lui de a compune pe orice fel de instrumente, cu o fuziune de Patua şi limba engleză, care sunt tipuri de limba engleză argou-vorbite de jamaicani şi nigerienii, plus o energie de neimaginat îl fac unic pe Admiral C4C. Un artist complet, care îţi da o stare de bine când îl asculţi şi te determina să fi pozitiv. Nu poţi fi altfel niciodată la un concert de al lui”, declara Radu Groza, în momentul în care a acceptat să îl managerieze, în 2013.

S-a lansat muzical în Nigeria, dar a plecat în Cipru pentru a studia…turismul internaţional.

Citește întreaga poveste pe casino-magazine.ro