Pompieri civili din șase județe se întrec la Bistrița în concursurile SVSU și SPSU

ISU Bistrița organizează în 6-7 iulie Concursurile profesionale ale Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă – faza interjudeţeană.

Câştigătoarele etapelor judeţene din Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Bistriţa-Năsăud se vor întrece, timp de două zile, în probe cu tematică specifică serviciilor pentru situaţii de urgenţă.

Concursul are caracter tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu pompierii civili din cadrul serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă, care activează în cadrul primăriilor şi al societăţilor comerciale. Loturile care se vor clasa pe prima treaptă a podiumului se vor califica la etapa finală a acestor concursuri, planificată la începutul lunii august, în municipiul Sibiu.

Întrecerea constă în trei probe: „Pista cu obstacole”, „Ştafeta 4 x 100 metri” (programate pentru ziua de joi, 6 iulie, începând cu ora 09.00, pe stadionul „Jean Pădureanu” Bistriţa) şi „Realizarea dispozitivul de intervenţie” (programată vineri, 7 iulie, începând cu ora 09.00 – pe terenul Gloria II, Bistriţa).

sursa: timponline.ro