Platforma care contorizează prezenţa deputaţilor în Parlament. Vezi rezultatele

Trei tineri au construit o platformă online care contorizează prezența deputaților în parlament. Am încercat să vedem cum funcționează. E foarte simplu: În căsuța de căutare puteți introduce doar numele județului dorit și lista se generează pe loc. Iată un exemplu de rezultatele pentru căutarea aleșilor din județul Bistrița-Năsăud: Doina Pana, Daniel Suciu, Ioan Oltean și Stelian Dolha.

Mulțumesc.org este un proiect non-profit dezvoltat de un grup de tineri profesioniști care își propune să aducă mai multă transparență în viața politică a României, pornind de la fapte obiective și măsurabile, nu de la impresii, interese și scandal. Ca un prim pas, ne dorim să aducem vizibilitate asupra activității forului legislativ, prin a informa publicul asupra gradului de implicare a fiecărui deputat și a fiecărui partid în activitatea legislativă și prin a face mai facilă identificarea de către orice cetățean a deputatului care îl reprezintă în Camera Deputaților.

Mai bine de trei sfeturi din români nu au absolut niciun fel de încredere în Parlament sau în activitatea lui. Vrem să îmbunătățim această situație prin a crea o punte de responsabilitate între fiecare deputat și cetățenii din circumscripția pe care o reprezintă. Astfel, fiecare cetățean interesat, folosind Mulțumesc.org, poate afla cu ușurință după județul și strada de reședință care e deputatul care îl reprezintă, împreuna cu datele de contact ale biroului/birourilor acelui deputat. Pentru fiecare deputat prezentăm statistici de prezență saptămânale, lunare, trimestriale, anuale și per mandat – astfel încât cetățenii să poate urmări în mod facil gradul de implicare al reprezentantului lor.

Metodele și algoritmii pentru evaluarea și calcularea gradului de prezență al senatorilor sunt similare, motiv pentru care metoda ar putea fi cu ușurință aplicată și pentru analiza datelor disponibile pe site-ul Senatului.

Din nefericire însă, modul defectuos de realizare al site-ului face ca acesta să afișeze un mesaj de eroare atunci când primește două, trei sau mai multe cereri concomitente de accesare a unei pagini din site . Pentru cei mai puțin familiarizați cu aspectele tehnice, puteți lua în calcul că site-ul Camerei Deputaților poate răspunde la 25-30 de cereri de pagină concomitente fără nicio eroare sau dificultate, iar un site modern poate răspunde la mii, zeci de mii sau chiar sute de mii de cereri de pagină concomitent (în paralel).

generalabsente

sursa: multumesc.org