Peste 100 de elevi și coordonatorii lor au fost premiați sâmbătă la Bistrița cu ocazia Zilelelor Internaționale a Autismului

Peste 100 de elevi și coordonatorii lor au fost premiați sâmbătă la Sinagoga Bistrița în cadrul Zilei Internaționale a Autismului la prima ediție a concursului școlar pe tema neurodiversității – NEUROLIMPICS, organizat de Asociația Autism Europa Bistrița.

Concursul a propus realizarea unor afișe/postere/eseuri cu tema neurodiversității care sunt expuse începând de sâmbătă, la Galeria Lina, de la Centrul Multicultural Sinagoga Bistrița. Cele 26 de echipe câștigătoare, jurizate de artistul plastic Georgiana Vrânceanu Cotuțiu, scriitoarea Ioana Bradea, psihologii Anca Toader și Dana Ofelia Oprea.

Echipa ”Outsiders” de la CNLR, coordonată de prof. Dan Coman, câștigătoare a locului I la categoria LICEU – AFIȘ, a donat premiul Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț.

Toate echipele înscrise în concurs au primit diplome pe care, dacă nu le-au ridicat în cadrul festivității de premiere, le pot ridica de la Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița.

Momentul a fost conturat exemplar de un microrecital al elevilor de la Liceul de Muzică Tudor Jarda Bistrița.

Citește mai departe pe propolitica.ro