Paul Moldovan, dansator profesionist și coregraf internațional ajunge în Los Angeles

La doar 26 de ani Paul Cosmin Moldovan, originar din Bistrița, își vede visul împlinit. A fost ales la un casting de cea mai mare agenție de talente din Los Angeles California, așadar curând se va muta în SUA, unde va face ceea ce îi place, va dansa.

Paul s-a născut in Bistrita, unde a absolvit liceul de mate-info la Colegiul Național Andrei Mureșanu. A început să danseze în perioada liceului, dar după 18 ani, la o școală de dans din orașul natal.

”La început am fost focusat mai mult pe concursuri, îmi doream sa evolez cât mai rapid”, spune acum Paul, ceea ce înseamnă că a depus un efort susținut.

”Facultatea am terminat-o în Cluj Napoca. Facultatea de mecanică – specializarea mecatronică. În perioada aceea am început să predau la Transilvania Dance Center. Iar cea mai memorabilă realizare, fiind și prima dată când am intrat pe o scenă alături de un cântăreț a fost în cadrul evenimentului Transilvania Music Event unde am performat alături de legendele retro: Nana, Loona, IceMc și Snap, pentru care am și coregrafiat”, ne povestește acum Paul.

Munca, seriozitatea, perseverența și bineînțeles sacrificiile i-au adus tânărului satisfacții profesionale mai repede decât unii pot visa.

”M-am mutat la bucurești în anul 2015. Am colaborat cu artiști români precum: Andra, Delia, Anda Adam, Carmen Simionescu. dar și cu artiști internaționali precum Faydee”, spune Paul.

Dansatorul bistrițean a putut fi urmărit și în cadrul unor emisiuni TV, evoluând în baletul emisiunii Vocea Romaniei 2015 ( coregraf Emil Rengle – actualul câștigător Românii au talent ), sau X Factor 2016, iUmor 2016, Bravo România și Next Star.

În România dansatorii, precum și alte categorii profesionale au opțiuni și perspective destul de limitate, dar când ai ocazia să ieși în afara granițelor și să faci ceea ce îți place,rezultatele vor apărea mai repede decât te aștepți.

”În 2016 am fost pentru prima dată în Los Angeles pe o periodă de 5 luni de zile. După ce m-am întors am început Faydee World Tour, pentru care am și coregrafiat piesele lansate în perioada ăn care am dansat pentru el. În vară am filmat scene pentru filmul american cu dans High Strung 2 ( director Michael Damian)”, ne dezvăluie Paul.

Din SUA a ajuns pe un alt continent, tot departe de casă, tocmai în China.

”În octombrie 2017 am început un contract de un an de zile în China. Dansator și coregraf la un club într-un oraș numit Guangzhou. În noaptea dintre ani 2017-2018, am dansat pentru unii dintre cei mai faimoși artiști chinezi. Pe aceeași scenă a performat și NE-YO. În aprilie 2018 am ajuns pentru a doua oara în LA, timp de o lună. Aici am trecut un casting pentru o agenție de talente numită MSA, cea mai mare din Los Angeles. La audiție au participat peste 600 dansatori”, povestește bistrițeanul.

Pentru a semna contractul cu americanii Paul are de trecut un hop, obținerea vizei de artist. Avocații agenției pentru care va lucra îl susțin în demersurile ce trebuie făcute, se bucură de sprijin, așadar lucrurile sunt în mișcare. Timp în care, întors în China, Paul Moldovan dansează și joacă în filme.

”M-am întors în China unde mi-am reluat activitatea. Între timp am filmat un rol într-un film chinezesc cu producție din Hong Kong. Pentru același film am coregrafiat și ultima scenă de dans”, declară entuziasmat tânărul.