Patrula ECO – ”Poliția ecologică”

Patrula 00 ECO este un proiect derulat de Asociația Creative Ideas of Youth People to Society, coofinanțat din fondurile publice a Primăriei Bistrița în anul 2017, prin programul anual de finanțări nerambursabila a ONG-urilor.

Proiectul își propune să implice cel puțin 60 de tineri în acțiuni organizate de ecologizare a râului Bistrița și pădurea Schullerward.
Pentru început vor fi identificate 10 persoane cu spirit organizatoric care să fie responsabile de grupurile ce vor urma să se constituie în jurul lor. Fiecare din cele 10 persoane va avea cel puțin 6 tineri denumiți ”cercetași” care vor participa la acțiunile de ecologizare.

Proiectul se adresează în special tinerilor dar sunt primiți toți doritorii care vor să se implice în acțiuni civice cu rol de responsabilizare în zona protectiei mediului înconjurator.
O altă activitate din proiect este organizarea unui concurs de lucrări creative prin care tinerii vor  identifica riscurile și modalitățile de prevenție din zona de mediu,  urmând a trimise organelor competente de profil sub formă de formulări.

Perioada de derulare a campaniei de ecologizare va începe de la jumatatea lunii iunie și va include toata perioada lunii iulie.
În urma acestor acțiuni se va tipări un ghid care va cuprinde informații din activitățile proiectului și care va fi distribuit cetățenilor prezenți la Târgului Mare al Bistriței.
Doritorii care vor să se alăture proiectului pot trimite datele  (nume/prenume, telefon, e-mail) la adresa creativeideasbn@yahoo.ro

Pentru informatii suplimentare vă stăm la dispoziție la numarul de telefon : 0742279773 Etapele proiectului pot fi urmarite pe site-ul asociatiei la sectiunea Noutăți https://creativeideasbn.wordpress.com/