Părinți, Școală, Copii și Hobby-uri

Si iata ca iar se apropie acea perioada a anului in care instructorii de dans vor fi aproape singuri in salile lor, deoarece copiii au prea mult de invatat iar parintii nu le permit sa participe la cursuri.

“Scoala imi ocupa tot timpul”, “Am prea multe ore particulare”, “e perioada tezelor, testelor, a bacalaureatului” sau “Sunt clasa a 4-a, a 8-a, a 12-a si mama nu ma mai lasa sa vin ca sa pot invata”…

Aveti absolut tot timpul din lume, trebuie doar sa stiti cum sa vi-l gestionati, chiar daca aveti o gramada de teme primite la fiecare materie in parte. Ce si-ar mai dori un muncitor care lucreaza 8 ore pe zi, care vine acasa rupt de oboseala sa mai aibe timpul vostru… cat ar profita de el!

Recent am participat la premierea celor mai buni elevi din Timisoara, in care prezentatoarea ii intreba uimita pe acei copii cum au reusit sa obtina acele rezultate si cum au reusit sa invete in fiecare zi atatea ore, ca ea nu reusise cat timp a fost eleva. Un raspuns la aceasta intrebare mi-a atras atentia in particular, apartinand unei fetite de clasa a 6-a, si anume:

“Eu nu invat toata ziua pentru scoala. Sunt inscrisa la ore de chitara, dansuri si ore de desen. Imi organizez timpul in asa fel incat sa le pot face pe toate… dar nu asta este secretul. Pur si simplu am incredere in mine ca pot sa obtin aceste rezultate la scoala si la celalalte hobby-uri ale mele”.

Secretul nu consta in acele multe ore pe zi de studiu ale elevului, ci increderea in sine este mult mai importanta. Daca elevul are incredere in el, deja jumatate de drum este parcurs. Unul dintre beneficiile dansului este de a spori increderea in sine a oricarei persoane si de aceea este foarte indicat de catre oamenii de stiinta ca elevul sa il practice.

Deci dragi parinti, poate nu ii credeti pe instructorii care va spun ca daca un copil ar avea o pauza de o ora, in care sa isi aeriseasca mintea si sa participe la cursurile de dans sau la orice alt sport, rata sa de invatare s-ar putea dubla dupa aceea, dar cu siguranta va veti increde in demonstratiile stiintifice si sfaturile medicilor in legatura cu acest subiect, asa ca in continuare aveti mai multe afirmatii concrete, demonstrate, ca sa va puteti convinge:

DANSUL ajuta la:

– Concentrare
– Stimularea memoriei
– Le dezvolta increderea in forte proprii si stima de sine
– Combaterea stresului
– Ii ajuta sa devina responsabili
– Ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile sociale

Citește mai departe pe blog.evolution.dance