Parcă ne era dor să vedem așa ceva! Ne aduc aminte de copilăria fericită

În jurul anului 2000 toate trotuarele și parcările din spatele blocurilor erau pline de desene și marcaje cu cretă, mai exact bucăți de BCA, încat de multe ori copii așteptau ploaia pentru a putea desena ceva nou. O minge de fotbal era inzecit mai apreciată decât acum, iar creta cu care se desena terenul era păstrată în locuri unde nu ajungea ploaia, asta pentru acei norocoși ce locuiau în apropierea unor construcți din BCA.

În ultimi ani a ajuns o imagine destul de rară, să vezi un grup de copii care se joacă afară cu mingea, pe un teren desenat cu cretă pe asfalt, iar aceste jocuri în aer liber nu mai sunt “susținute sau ăncurtajate.”

Pe de-o parte fiecare mămică parcă e mai grijulie și nu își lasă copii să se joace afară în praf sau printre mașini. Pe de altă parte nici traficul nu mai e același și nici timpul pe care părintele îl petrec acasă, astfel încât să îi poată supraveghea pe cei mici printr-o simplă privire pe geam.

Dar evoluția tehnici e poate principalul motiv care îi ține departe pe copii de astăzi de aceste activități mult mai sănătoase până la urmă, decât pierderea numărului de ore petrecute online.

Bravo copii!