Olimpici la Matematică dar pleacă din țară! Când se vor simți efectele?

Conform activenews.ro avem cei mai buni elevi la Matematică din toată Uniunea Europeană “Elevii din lotul olimpic de Matematică au revenit din Thailanda, acolo unde s-a desfăşurat Olimpiada Internaţională de Matematică. Toți cei șase elevi ai echipei României au obținut medalii: una de aur, 4 de argint şi una de bronz. Cu aceste premii, elevii români au fost cei mai buni din toată Uniunea Europeană.” scrie publicația citată, de unde mai aflăm că patru dintre acești elevi deja au confirmat că vor pleca din țară pentru continuarea studiilor.

Acest fapt este foarte îngrijorător pentru că acești elevi după terminarea liceului vor pleca din România, pentru continuarea studiilor, iar șansele să revină sunt cât se poate de mici. În mainile cui va fi viitorul României dacă oamenii și copii valoroși pleacă? Efectele se vor simți mult mai puternic peste ani când lipsa specialiștilor din majoritatea domeniilor va genera o situație ajunsă la limită sau chiar scăpată de sub control, iar cei vinovați de acest fenomen nu vor putea fi trași la răspundere, în primul rând nu va avea cine să o facă, sau chiar dacă vor fi, va fi mult prea târziu. Pare greu de imaginat un astfel de șcenariu, pentru că până în 89′ practic țara era protejată din acest punct de vedere, iar o asemenea situație practic era de neconceput.

Acesta este doar un exemplu de copii cu rezultate excepționale la învațătură care optează pentru a pleca din țară, pentru simplu fapt de a-și crea un viitor.

Domnilor oare acest fenomen nu ar trebui tratat cu mai multă atenție? De geaba vă măriți pensiile, dacă nu o să mai fie cine să vi le plătească!