O carte pe săptămână | „Viața lui Isus”- Giovanni Papini

În prag de sărbători pascale, multe lecturi, probabil, tind spre subiecte mai liniștite și profunde. Există o multitudine de cărți dedicate vieții lui Isus dar niciuna nu degajă forța și profunzimea pe care o regăsim în romanul scriitorului italian.

Publicată în anul 1921 sub titlul “Storia di Cristo” cartea a fost scrisă ca o recunoaștere a trecerii lui Papini de la poziția de ateu convins la cea de creștin asumat. Papini este fiul risipitor din celebra parabolă, care se întoarce acasă după lungi peregrinări prin lume, în cinstea căruia tatăl taie vițelul cel gras.

El duce o viață de frământări interioare, o luptă continuă între bine și rău, postură în care –să recunoaștem-ne regăsim fiecare dintre noi.
„Viața lui Isus” nu este doar o prezentare succintă a celei mai mari personalități a creștinismului, ci și o recunoaștere a acelui salt uriaș de la păgânismul antichității la una dintre cele mai mari religii ale umanității. Un salt spiritual și în același timp istoric.  „Isus rămâne – spune autorul cărții- un sfârşit şi un început, o genune de taine dumnezeieşti la răspântia dintre două crâmpeie de istorie omenească”.

Sărbători fericite și lecturi plăcute!

prof. Tiberius Cămăraș