Ne așteaptă o săptămână cu ger puternic.Temperaturile scad din noaptea aceasta!

Iarna continuă să-și facă de cap în întreaga țară. În Transilvania, anunță meteorologii, urmează o săptămână friguroasă. În același timp, autoritățile vă recomandă să nu ezitați să cereți ajutor în cazurile deosebite.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud avertizează populația că, potrivit informărilor Centrului Meteorologic Regional, urmează un interval de cinci zile cu temperaturi foarte scăzute, care pot ajunge la minime de -15 grade Celsius și chiar mai scăzute în depresiuni. Răcirea accentuată se va resimți încă din această noapte și va continua pe tot parcursul intervalului 19-21 ianuarie, când se vor atinge în întreaga regiune temperaturile negative amintite mai ales în timpul nopților, dar aspectul geros al vremii se va menține în continuare pe parcursul întregii săptămâni și începutul săptămânii viitoare.

O creștere a temperaturilor nu poate fi prognozată mai devreme de 26 ianuarie.

Pe fondul accentuării frigului, autoritățile publice județene informează că sunt pregătite pentru a primi și caza eventualele persoane fără adăpost și vă solicită sprijinul. Dacă aveți cunoștință că sunt astfel de persoane vulnerabile, care ar putea fi afectate de vremea rea, nu ezitați să sunați la 112 și să comunicați aceste informații.

Totodată, dacă vă aflați în trafic,blocați/ izolați între localități sau vă aflați în alte situații limită, solicitați sprijinul la același număr unic de urgențe.

Nu uitați să vă asigurați înainte de a porni la drum că autoturismele sunt echipate corespunzător de iarnă, aveți suficient carburant în rezervor și mici rezerve de apă potabilă. Drum bun!

iarna