NASA a omagiat astăzi astronauții care au pierit în misiuni spațiale

Astăzi NASA și-a adus omagiul cosmonauților echipajelor misiunii spațiale Apollo 1(distrus intr-un incendiu la sol în 27 ianuarie 1967) și navetelor spațiale Challenger(28 ianuarie 1986) și Columbia(1 februarie 2003) precum și tuturor membrilor organizației care și-au pierdut viața în misiuni de explorare și descoperire a spațiului cosmic.

În data de 28 ianuarie 1986, la doar 73 de secunde de la lansarea, naveta spațială Challenger a explodat, luând viața tuturor celor șapte membri ai echipajului(foto). În fața audienței și a camerelor de luat vederi ale televiziunilor ce transmiteau întregii lumi evenimentul în direct, un motor al navetei a explodat și după câteva secunde întreaga misiune era vaporizată. În fața tragediei, președintele SUA Ronald Reagan i-a elogiat pe astronauți și a rostit cuvintele care au făcut istorie, citând din poemul “Zborul înalt “:

Nu o să-i uităm niciodată și nici ultimul moment când i-am văzut,în această dimineață, pregătindu-se pentru călătorie și au fluturat mâine în semn de rămas bun.Apoi,u rupt legăturile pământești ca să atingă fața lui Dumnezeu.

Traducere dupa NASA – National Aeronautics and Space Administrationhttps://www.facebook.com/NASA/?ref=ts&fref=tsnasa

 

 

google-site-verification=gHWKmL0K5KEC6QXvLuHNbKbd4eXwoj20iAP0r35Daic