”Mișcare prin dans” de Ziua Tineretului la Bistrița

Peste 100 de membrii a trei școli de dans din Bistrița au sărbătorit Ziua Tineretului în parcul municipal în cadrul evenimentului ”Mișcare prin dans”, organizat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bistrița-Năsăud.

Astfel, Lotus Dance Studio, Ansamblul de Dansuri Internaționale și Moderne D’Fantasy și Reborn Dance Studio, au evoluat în parcul din Bistrița cu dansuri demonstative.


Evenimentul menit să încurajeze mișcarea, un stil de viață sănătos și de ce nu dansul de performanță, a atras tinerii, care însoțiți de coregrafi și părinți, sau bunici, s-au simțit bine preț de câteva ore în aer liber, pe o vreme frumoasă, prielnică unor astfel de acțiuni.

Coregrafii au primit în semn de recunoștință de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bistrița-Năsăud diplome și trofee, pentru activitatea desfășurată cu și pentru tineri, iar copiii au fost recompensați simbolic cu medalii.

La finalul reprezentațiilor atât copiii, cât și coregrafii i-au învățat câțiva pași de dans pe cei mai curajoși dintre părinții prezenți.

Ziua Națională a Tineretului este sărbătorită în fiecare an, la 2 mai, datorită proiectul legislativ privind decretarea acestei zile inițiat în anul 2004.