Men & nails

Încă din cele mai vechi timpuri femeile au încerca să își păstreze unghiile că mai lungi și mai aranjate acestea devenind astfel un simbol al feminității. În Egipt femeile foloseau fildeș, oase sau aur pentru a-și prelungii unghiile și pentru a arăta astfel cât mai frumoase și mai scumpe.

Unghiile din acryl au apărut în Statele Unite ale Americii, în anul 1954 când Fred Slack, un medic stomatolog, și-a rup o unghie în timp ce lucra și a încercat să își construiască una nouă folosind acryl-ul (un material folosit des în stomatologie). Unghia pe care acesta a creat-o părea foarte naturală și chiar a scăpat și de durerea provocată de ruperea acesteia. De atunci doctorul Slack a continuat să cerceteze compoziții și forme noi pentru a modela unghiile.

Nu după mult timp acesta a obținut și patentul pentru inventarea compoziției de acryl și a formelor pentru unghii false denumite Patti Nails. În ultimii 20 de ani a apărut și gelul pentru construcția unghiilor tehnice, tot în Statele Unite ale Americii. Folosirea și aplicarea lui s-a dovedit a fi mai ușoară decât cea a acryl-ului, mai ales în condiții casnice. Saloanele au început și ele să îl folosească deoarece nu are niciun miros, spre deosebire de acryl care emana un miros puternic.