Lotus, pe podium la București și calificare la Dance World Cup – Canada 2016

Trupa de dans Lotus din Bistrița a participat zilele trecute la Bucharest Dance Festival 2015 pe scena Palatului Național al Copiilor din București, unde au concurat cu alte trupe din Europa și unde s-au întors cu rezultate bune și calificarea la Dance World Cup – Canada 2016, competiție de referință în lumea dansului internațional. Iată impresile cu care Annamaria Antal, coregrafa trupei Lotus, s-a întors de la București:

Dansul este cea mai frumoasă formă de exprimare. Alături de trupa LOTUS DANCE Bistrița am avut ocazia sa ne deschidem ochii larg și să înțelegem cât de frumoasă este viața atunci când faci ceea ce îți place. Le mulțumesc participantelor pentru clipele minunate și pentru spectacolele extraordinare pe care am avut ocazia să le prezentăm pe scena Palatului Național al Copiilor din București și în același timp părinților pentru că sunt alături de aceste minunate talente. Ne dorim ca la anul să ne întâlnim la fel de entuziasmate și bucuroase la încă o ediție “Bucharest Dance Festival”.

Ediția a II-a a evenimentului Bucharest Dance Festival 2015 a adunat pe scena Palatului Național al Copiilor din București echipe de dansatori din toata lumea. Pe lângă echipele din România, în competiție s-au înscris dansatori din SLOVACIA, ITALIA, AUSTRIA, BULGARIA, REPUBLICA MOLDOVA, UNGARIA, USA.
Fiind o competiție cu deschidere internațională, miza a fost mare. Din 650 de dansuri  90 au avut șansa de a se califica și vor concura la DANCE WORLD CUP  5-10 iulie 2016 – CANADA, un eveniment de referință în lumea dansului internațional.

Festivalul a fost  arbitrat de un juriu internațional:
Paolo Londi, din Italia. Coregraf, director artistic de festivaluri și evenimente
Rick Tjia -Dansator, muzician, compozitor, coregraf, Seniour Scout la renumita trupă canadiană Cirque de Soleil
An Boekman, directorul general al Marameo – instituție de importanță vitală pentru scena de dans din Berlin
Gregor Hatala  președintele Consiliului de Dans Austriac
Claudio Campanelli, Denis di Pasqua – Italia
Enrythm Enrico – Slovacia
Emil Rengle – România

Rezultate LOTUS DANCE

Locul 1 – Acro Dance junior solo – calificare Canada   Stefania Oltean
Locul 2 – Acro Dance children solo                                   Baci Giulia
Locul 3 – Lyrical junior solo                                                Stefania Oltean
Locul 3 – MTV commercial mini solo                                Moisa Covas Salma
Locul 6 – Open Group children                                     Gavrilas Alesia,Gavrilas Georgiana, Oltean Alexia, Baci Giulia, Ciurea Alexandra