Loredana, Monica, Florin și Mircea puși pe fapte bune la final de an

Când viața te lovește și îți schimbă tot universul, brusc percepția asupra propriei persoane, cât și a celor din jur se transformă. Majoritatea oamenilor privesc foarte superficial în jurul lor, se spune că la toți ne este greu, dar nu la fel, ei bine această vorbă e adevărată, dar unii au capacitatea să privească în profunzime, să vadă că se poate și mai rău, dar și mai bine, cu puțină atenție și implicare.

Probabil nu vă vine să credeți, dar sunt oameni care se bucură de ce au și de cât au, așa cum sunt și oameni mereu nemulțumiți. Este însă o lecție de viață să vezi că un om care e bolnav, care o duce de pe o zi pe alta, cu un venit de nimic, cu puțini prieteni aproape și de multe ori neajutorat în fața societății și a sistemului își face timp să se preocupe de alții și mai năpăstuiți.

Loredana Dombrea, bolnavă de scleroză multiplă, îmreună cu iubitul său Florin Pintea, ajutați de prietenii lor, Mircea și Monica Lupuți au făcut pe final de an niște gesturi umane demne de toată lauda, au hotărât să fie ajutoarele lui Moș Crăciun, să ofere din puținul e care îl au celor ce au și mai puțin.

În timp ce majoritatea oamenilor se pregăteau de sărbători, asigurându-se pe cât posibil că nu le va lipsi nimic, cei patru strângeau haine, alimente, jucării pentru oameni care așteptau sărbătorile și un nou an într-o atmosferă apăsătoare și tristă.

Cu efort ajutoarele lui Moș Crăciun, au reușit să ajungă la Ciceu Giurgești, la o familie cu doi copii, pentru a le face o bucurie micuților. Ianis, are 3 ani, iar Nicoleta 1 an, dar din păcate mama micuților, Mia și tatăl lor Liviu, nu și-ar fi permis să le facă copiilor niște sărbători așa cum merită orice copil. Aceștia auprimit însă jucării și ajutoare alimentare pentru a întâmpina sărbătorile mai veseli, mai optimiști și de ce nu cu speranță și credință în Dumnezeu și în bunătatea semenilor.

A doua oprire a ajutoarelor Moșului a fost în Strâmba, la o familie cu 4 copii, două fetițe de  6 și rspectiv 7 ani, una de 17 ani și un băiat de 20 de ani, care are probleme de sănătate. Cele șase suflete locuiesc într-un vârf de deal, fără facilități și condiții decente de trai, dar sunt o familie. Tânărul, de 20 de ani, a lucrat la  oi și cu banii pe care i-a câștigat a făcut o investiție, a cumpărat oi și capre pentru familia lor. Din păcate singurul venit în casă e al mamei, care lucrează la o firmă de textile, iar tatăl își ajtă fiul la oi. Din banii puțini nu ar fi existat nici cea mai mică șansă ca masa de sărbători să fie una bogată, să nu mai vorbim de cadoruri și atenții sub vreun brad împodobit. Moșul a ajuns însă încărcat cu haine, jucării și alimente în vârf de deal, unde i-a găsit pe copii emoționați și pe părinți recunoscători.

Pe lista cu oameni care trebuie ajutați și cu copii cuminți, cei patru spririduși ai moșului l-au trecut și pe domnul Dorel. Un tată care își crește singur copilul de 3 anișori, după ce mama a fugit cu un alt bărbat.
Omul lucrează la o biserică, iar în prag de sărbători Dumnezeu a lucrat prin oameni și i-a trimis daruri, speranță și prieteni.

Spiridușii harnici au ajuns și la o familie din Petriș, care și-a pierdut casa în urma unei inundații. În această familie, mama e cea care întreține casa, fiind angajată în Sărata la fabrica de textile. Tatăl mai completează venitul familiei, prin munca cu ziua acolo unde este chemat să lucreze, în special în zidărie. Cei doi cresc un băiat și o fată. După inundație, cu ce au salvat, cu ajutorul oamenilor și a unui împrumut din bancă și-au ridicat o altă casă, dar pe care nu o pot termina deocamdată. Atmosfera casei neprimitoare s-a schimbat când cele două cupluri de voluntari au alungat grijile și tristețea oferindu-le oamenilor un ajutor în prag de an nou.

Ultima oprire a spiridușilor a fost la o familie din Orheiul Bistriței, compusă din 2 adulți și 6 copii cu vârste cuprinse între 6 ți 15 ani. ”Opt suflete au rămas fără acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu.
Familia s-a bucurat de ajutorul unui agent economic din zonă, unde lucrează tatăl, care i-a sprijinit cu bani și materiale pentru a-și reface casa, pe lângă asta asigurându-i omului în continuare un serviciu și un venit stabil. Unii dintre copii sunt medaliați la fotbal,învață foarte bine, ceea ce se vede și în carnetul de note. Sunt copii harnici și pe lângă școală deoarece își ajută părinții la treburile gospodărești. Noi le-am dat din tot sufletul haine, alimente,jucării, dar au mare nevoie de lemne”, povestește Loredana Dombrea (pensionară) secretar voluntar la Asociația de Scleroză Multiplă Bistrița și Florin Pintea, dispecer casier la Firma CDI Transport Internațional de Persoane.

Toate acțiunile au fost posibile datorită prietenilor, a cunoștințelor și a oamenilor de bine care nu au rămas indiferenți pe final de 2016, oameni care  au început anul cu fapte bune. Un aport substanțial avându-l Monica și Mircea Lupuți, Monica fiind profesoară la Șc. Gen Nr 3 și Șc. Gen Nr. 6 ”Șstefan cel Mare”.

În final pentru că Sărbătorile înseamnă în special bucurii pentru copii, o mulțime de jucării au ajuns la copii de la Grădinița din Dorolea. Toate aceste donații au fost făcute din partea copilașilor de la Șc. Gim Avram Iancu și Șc. Gimn. Stefan cel Mare.

google-site-verification=gHWKmL0K5KEC6QXvLuHNbKbd4eXwoj20iAP0r35Daic