Lecția zilei: tinerii, politica și interesele

Se tot dau lecții în spațiul public despre implicarea tinerilor în politică. Sunt unii ”gânditori”, care ne spun că tinerii nu au motive să intre în politică, ba chiar ar trebui să se ferească ca dracul de tămâie de PSD. Motivele invocate sunt condamnările și cercetările penale care planează asupra unor personaje marcante ale vieții politice.

Nu mă pot abține să nu fac câteva precizări:

– nu poți arunca un sac cu cartofi pentru că ai găsit unul stricat;

– urmând logica asta de baltă, tinerii ar trebui să stea deoparte de mediul academic (vezi profesorii care au girat cărțile pușcăriașilor), de forțele de ordine publică (vezi vameșii și alți capi ai IGPR și MAI cu cercetări și condamnări penale), de sănătate (sunt sute de cazuri de șpagă și malpraxis), de educație (dascăli care iau șpagă și abuzează elevii), de jurnalism (vezi SRS, SOV, Voiculescu, Sebastian Ghiță etc.) și aș pute continua cu exemple din toate profesiile existente în România;

– alegerea unei cariere nu te face vinovat de toate greșelile respectivei clase profesionale, la fel cum rasa sau etnia nu te fac hoț, terorist sau violator.

Nu cred că tinerii care aleg să urmeze o carieră în politică sau în orice alt domeniu ar trebui să fie etichetați în funcție de toate greșelile predecesorilor lor. Doar prin implicarea tinerilor lucrurile se pot îmbunătăți, acolo unde este cazul.

Cât despre opiniile contra implicării în PSD sau orice altă formațiune politică, cred că este important să-ți formezi o opinie proprie, în cunoștință de cauză, înainte de a judeca activitatea a sute de mii de reprezentanți ai oricărei categorii socio-profesionale.

marelediminutiv

sursa: marelediminutiv.blogspot.ro