Lansare de carte: Răstignit în dor… | Valeriu Covrig-Cudrec

Sala „Liviu Rebreanu” a Bibliotecii Judeţene „George Coşbuc” din Bistrița a devenit neâncăpătoare la, lansarea plachetei de versuri „Răstignit în dor”, de Valeriu Covrig-Cudrec, apărută la Editura „Şcoala Ardeleană” Cluj-Napoca. Cartea conține peste optzeci de poezii autentice, de dor pe care autorul, le oferă cu multă căldură iubitorilor de frumos.

Valeriu Covrig-Cudrec s-a dovedit a fi emoționat de cuvintele frumoase și gândurile bune, de susținere și încurajare transmise de cei prezenți: “Această zi, care este mai degrabă ziua bucuriei, că am reușit să adun, prietenii mei, aproape pe toți, ceea ce ni s-ar fi întamplat altfel, să îi adun în același loc și să se bucure alături de mine.

Cuvântul de deschidere i-a aparţinut directorului Bibliotecii Judeţene, Ioan Pintea. Au mai vorbit scriitoarea Dorina Manu, Menuţ Maximinian, poetul Al.C. Miloş și profesorul Vasile Găurean.

La “capăt de drum al dorului“, Valeriu Covrig-Cudrec a ținut să le mulțumească în primul rând soției și copiilor și părinților, călora le-a și dăruit această carte: “Soției și femeii mele, răbdării și înțelepciunii ei, cum scrie în dedicația din carte, mai ales răbdării ei și căreia i-am dăruit această carte, părinților mei care mi-au dat cuvântul, copiilor mei care, sper să simtă și ei, chiar dacă e o lume crudă, cum se spune acuma, dar eu sper să simtă la fel ca și mine, ce înseamnă dorul… mereu mereu mai departe.

Valeriu Covrig-Cudrec, a promis în fața celor prezenți, că o să îi mai adune cel puțin o dată la o asemenia ocazie.