Ion – o nouă specie de român

Am simțit nevoiea să-l descriu, deoarece mă lovesc zi de zi de el. Nu mă enerveză, nu mă înveselește, nici măcar nu-mi mai stârnește curiozitatea. Cu toate astea, parcă e un fel de zombie, un fel de păduche, care pe zi ce trece are tot mai mulți tovarăși. Vai și sunt mulți, Doamne! Cred că noua specie de român a surclasat prostimea.

Cel mai des îl întâlnim pe ”Ion” (că tot e la modă să fii ca Ion) pe internet. Acolo-și desfășoară mândru și nestingherit activitatea de ”Dumnezeu”. Căci Ion al nostru e omniscient, ubicuu (adică peste tot, să înțeleagă și Ion) și mai neînduplecat (să nu zic încăpățânat) în a da sentințe decât DNA-ul lui Băsescu ( a se citi SRI/FMI).

Ion a făcut cel puțin 28 de facultăți/masterate/doctorate (fix) pentru că are capacitatea fenomenală de a înțelege tot ceea ce-l înconjoară, mai bine ca antologicii oameni de știință britanici. Fie că se vorbește despre cure de slăbire, taxe, biserică, fizică cuantică sau perioada de incubație la West Nile, Ion le-a văzut și rumegat pe toate demult. El poate acum să ne spună cu precizie elvețiană unde a greșit Teo Trandafir, când era să moară din cauza curei de slăbire. La fel de clar ne poate explica de ce salariile românilor sunt mici sau când și din cauza cui s-a produs Big Bang-ul.

simply Ion

Ion mai are o ”calitate”: este prezent în orice colțișor al mediului online (cu precădere în social-media), la orice oră din zi și din noapte. Dacă ar fi să-l numeri pe Ion, ai depăși numărul boabelor de grâu pe care trebuia să le primească inventatorul șahului de la regele Indiei (legenda zice că vreo 18 446 744 073 709 551 615 boabe de grâu, fix!). Ion ar reuși să respingă cu succes invazia Sith, în timp ce ar juca tenis de masă cu el însuși.

Și mai are o calitate: Ion este de neclintit! Dacă Chuck Norris l-ar întâlni pe Ion, universul, așa cum îl știm, ar înceta să existe. Oricâți pisoiași, cățeluși sau ponei roz ar trebui să moară, Ion nu-și va schimba niciodată părerea conform căreia pământul este plat. Chiar dacă ar câștiga la loto, Ion s-ar simți furat și și-ar face singur dreptate pe internet. Asta deoarece, ”în țara asta toți vor să te fure”, iar Ion knows best!

marelediminutiv