Inedit! Şcoala Altfel la „Grigore Silaşi” din Beclean

„Ce vreau să devin după ce termin școala?”, „Unde vreau să lucrez?”, „Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?” – sunt doar câteva întrebări la care au găsit răspuns aproape 50 de elevi din clasa pregătitoare C (coord. Ileana Cristea), respectiv clasa a II-a B (coord. Veturia Seserman) din Beclean.

Şcoala Gimnazială „Grigore Silaşi” Beclean face parte din comunitatea Junior Achievement România, implementând diferite programe. Unul dintre acestea este Job Shadow Day – cel mai mare program internațional de orientare profesională pentru elevi propus de JA pentru săptămâna „Să știi mai multe, să fii mai bun!”. Programul este implementat în România de 15 ani.

„Ce vreau să devin după ce termin școala?”, „Unde vreau să lucrez?”, „Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?” – sunt doar câteva întrebări care îşi găsesc răspuns prin activităţile de shadowing.

În „lecţiile” de shadowing, elevii au avut oportunitatea de a intra în contact cu mediul unui loc de muncă, iar prezentările realizate de gazde i-au făcut pe cei mici să înțeleagă importanța și avantajele lucrului în echipă, modul în care fiecare membru al echipei contribuie la îndeplinirea cu succes a atribuțiilor de serviciu, că fiecare meserie presupune abilități și competențe.

Citește tot articolul pe bistriteanul.ro