Graffiti Folcloric în “zonele gangsta” din inima Bistriței

Municipiul Bistrița este vestit pentru folclor și fotografi. Mai marii județului și ai orașului se mândresc cu numărul record de evenimente culturale folclorice la care participă numeroșii interpreți sau dansatori din zonă și cu sumele de bani impresionante ce se alocă pentru ele. E și o vorbă între bistrițenii organizatori de event-uri locale care zice cam așa: “Bagă când depui proiectul și niște folclor că așa sigur se aprobă!” Desigur nu înseamnă neapărat că e ceva rău, doar că e monoton, spectacolele sunt parca trase la xerox, interpreții sunt aceiași, dansatorii sunt aceiași, iar momentul artistic e același. E ca și cum ar fi în Bistrița un cinema la care să ruleze același film zilnic, ani de zile.

Așa că nu ne e mare mirarea că activitățile din cadrul “festivalului” de cultură urbană dedicat tinerilor au ca tematică folclorul, fiind vorba chiar și de graffiti.

Astfel, peste 50 de elevi bistriţeni, pasionaţi de arte plastice au desenat un zid dintr-o parcare dintro fostă “zonă gangsta” chiar în inima orașului în cadrul Festivalului de cultură urbană ”Nosa”.

Înfond este o acțiune binevenită care dă un strop de culoare zidurilor gri din centrul orașului, un aer tineresc și probabil va bucura ochii trecătorilor de pe strada Lupeni.

foto: timponline.ro

google-site-verification=gHWKmL0K5KEC6QXvLuHNbKbd4eXwoj20iAP0r35Daic