Galeria academicienilor năsăudeni a fost inclusă în Autoritatea Națională pentru Turism


Conducerea Casei de Cultură “Liviu Rebreanu” şi-a propus ca aceasta să reprezinte una dintre mândriile oraşului academicienilor.

Astfel, anul acesta a fost inaugurată Galeria academicienilor năsăudeni, care se află în incinta Casei de Cultură şi care a fost inclusă în Autoritatea Națională pentru Turism.

” Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, a fost inaugurat în incinta Casei de Cultură “Liviu Rebreanu” din Năsăud, un obiectiv cu conotații importante pentru istoria culturală a oraşului, dar şi a zonei cunoscută drept “Țara Năsăudului”: Galeria academicienilor năsăudeni. Academicienii nasăudeni fiind un punct de referință cultural-turistic al oraşului. Galeria conține portretele celor 21 de academicieni, realizate în cărbune de către un artist năsăudean, după imagini puse la dispoziție de Muzeul Grăniceresc Năsăudean, iar documentarea galeriei a fost realizată de către Despărțământul ASTRA Năsăud, cu sprijinul şi implicarea directă a Asociației ASTRA Năsăud.” Au menționat reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Turism pe rețeaua de socializare Facebook.

Directorul Casei de Cultură, Silviu Rus a mulțumit Autorității Naționale pentru Turism, făcând şi o precizare, tot pe aceeaşi rețea de socializare: “Includerea Galeriei academicienilor năsăudeni în circuitul turistic național nu face decât să ne onoreze.”

 

Vizitarea Galeriei academicienilor năsăudeni are loc gratuit, iar programul este de luni până vineri, între 10:00 şi 16:00.

 

FB_IMG_1456732541302

Sursă foto: pagina de Facebook a Autorității Naționale pentru Turism.

autor: Florina Homei