FOTO: Mădălina – Domnița Bistriței în 2015. Le are pe toate! E frumoasă, deșteaptă și harnică

Mădălina Năstuţă (foto) este câștigătoarea din acest an a concursului “Domnița Bistriței”, chiar dacă este pentru prima dată când particilă la un astfel de concurs:

Prima data m-a întrebat o colegă dacă vreau să particip… și eu m-am gândit: de ce nu ?” a mărturisit pentru ziarultineretului.ro Mădălina.

La cei 16 ani tânăra a trecut de toate probele impuse de organizatori, cum ar fi: prezentarea, sau proba de talent ( la care fiecare domniță trebuia sa demonstreze la ce este bună, care este talentul ei).

”Eu făcând parte dintr-un ansamblu folcloric, am făcut o scurtă demonstrație de dans de pe someș” ne povestește Mădălina.

A mai fost și proba surpriză, la care trebuia să tăiem un măr cu sabia, legate la ochi. Puține domnițe au putut face acest lucru … pare simplu, dar de fapt nu e foarte simplu, având în vedere că nu am mai făcut niciodată acest lucru.” și-a amintit domnița Bistriței.

Mădălina a reușit să intre cu adevărat în pielea personajului și consideră că de-a lungul anilor domnițele și cavalerii urbei au suferit transformări radicale. Tânăra și-ar fi dorit să trăiască în Bistrița acelor vremuri, ne-a și argumentat de ce: În primul rând gândirea omului s-a schimbat foarte mult pe parcursul anilor. Altă diferență este îmbrăcămintea, înainte domnițele aveau o eleganță și o frumusețe aparte. Comportamentul lor era diferit de comportamentul fetelor din ziua de azi. Până și dansurile s-au schimbat foarte mult.spune Mădălina.

madalina004

Mădălina este elevă la Colegiul Naţional Andrei Mureşanu, profil mate-info, și este pasionată de dans. Face parte, de 6 ani, din Ansamblu Folcloric Flori Dumitrene.

“Am participat la nenumărate spectacole, concursuri naționale cât și internaționale. Am fost și la Românii au talent. Am reprezentat cu mândrie România și în Ungaria”. ne declară entuziasmată Mădălina.

madalina003

 

O  altă pasiune e gimnastica: “Pe lâgă aceste dansuri îmi place foarte mult gimnastica și as vrea să progresez în acest sport” declară tânăra, care nu a avut niciodată un antrenor, a evoluat doar din pasiune.

madalina0010Întrebată cum a decis să urmeze cursurile Colegiului Naţional Andrei Mureşanu, Mădălina ne-a spus că a avut de luat o decizie destul de dificilă:Trebuia să aleg, într-un fel, între matematică și gimnastică. Si am ales matematica, e piesa pentru o educație completă. Am vrut la un liceu cu un nivel educațional / intelectual mai mare. Profesoara mea de matematică ma îndrumat să aleg acest profil și părinții, având în vedere că am avut cea mai mare medie  de admitere la liceu din comună.”

Mădălina este din Dumitra, acolo a crescut, acolo a învățat să prețuiască tradiția și să se ghideze după principii sănătoase. Și cu siguranță tot din familia tradițională din mediul rural a învățat ce importantă este mișcarea pentru trup și suflet.

Dacă în mentalitatea locală pare să fie suficient să fi frumoasă pentru a participa la un concurs gen Miss Bistrița, Miss Zamfira, Domnița Bistriței, Miss Boboc, Miss Someș etc., Mădălina este însă de altă părere: “Mie mi se pare cea mai mare porcărie să se facă un concurs de miss care să promoveze doar frumusețea. Ca să fii o adevarată miss trebuie să le ai pe toate: să fi frumoasă, deșteaptă, harnică. Frumusețea este ceva superficial, nu este pentru totdeauna, așa că în viață nu trebuie să te bazezi pe asta!” a concluzionat la cei 16 ani Mădălina.

”Domnița Bistriței” este primul concurs de frumusețe la care a participat Mădălina, dar “cu siguranță nu este și ultimul” ne asigură chiar ea!

Oare să înțelegem că vine din urmă o tânără generație cu alte pretenții, alte valori, cu o mentalitate mai sănătoasă?

Succes Mădălina pe viitor!