FOTO | Elevii claselor a XII-a, promoția 2015-2016, de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, Bistrița, au intonat imnul absolvenților

Joi, 2 iunie 2016, a avut loc festivitatea de absolvire a liceului pentru elevii clasei a XII-a de la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu”, promoţia 2015 – 2016.

Activitatea a început la ora 15:00 când liceenii au luat parte la ultima lor oră de dirigenţie. Cu această ocazie, elevii claselor a XI-a au decorat sălile de clasă în moduri cât mai originale.

Începând cu ora 16:00, absolveții CNAM au traversat Bulevardul Republicii însoțiți de directorul adjunct, Antal Atilla și de directorul educativ Crina Peter. Pornind de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” şi îndreptându-se spre Sala Polivalentă, pe pietonalul Liviu Rebreanu, ei au intonat imnul absolvenților “De Brevitate Vitae” cunoscut popular  „Gaudeamus igitur”.  Profesorii, părinţii şi prietenii absolvenţilor au așteptat plini de emoție sosirea tinerilor, atmosfera fiind una de înaltă ținută.

Evenimentul a debutat cu discursurile directorului Iuliana Vlad care a adresat absolvenților un îndemn ca o ultimă lecție de liceu: „Povestea voastră se încheie astăzi, 2 iunie, 2016… Mai vrem să vă învățăm ceva: să nu țineți seama de timp decât pentru binefacerile sale, să vedeți doar surâsul soartei, neluând în seamă privirile încruntate, să vă clădiți vieți din clipe de lumină și de liniște. Îndrăzniți! Dați vieții ardoarea sufletului vostru! Năzuiți spre țeluri înalte și încercați-vă toate forțele pentru atingerea lor!”
Directorul adjunct, Antal Atilla, a uraț , de asemenea absolvenților mult succes în viață, amintindu-le sloganul CNAM: „PER ASPERA AD ASTRA”, urmând ca trei reprezentanţi ai clasei a XII-a să înmâneze cheia reprezentanţilor clasei a XI-a. Mesaje emoționante de final au fost adresate, de asemenea, de către câţiva absolvenţi, cu care au rezonat colegii lor de clasa a XI-a, aceştia punând în evidenţă sentimentul de apartenenţă la un grup, colectivul clasei, pe care elevii îl dobândesc pe parcursul anilor de liceu, dar şi frumuseţea acestei perioade regăsită în noile experienţe.
Aceştia şi-au demonstrat încă o dată talentul şi înclinațiile artistice, evoluând sub atenta rigoarea coregrafică a profesoarei Camelia Toma, într-un spectacol de final de etapă, care a reunit reprezentanți ai fiecărei clase de absolvenți. „Orice început și sfârșit  merită trăit cu artă. Spectacular. Altfel se confundă cu banalul cotidian.” a declarat Camelia Toma.

Au fost răsplătiţi cu aplauze de cei prezenţi şi au fost înmânate diplome atât elevilor olimpici, care au adus mândrie şcolii, cât și celor care au promovat imaginea colegiului implicându-se în activităţi extraşcolare precum teatru, jurnalism, echipa de majorete, trupele de dans, trupa rock.

Un alt moment de mare încărcătură emoțională a fost premierea elevilor pe clase, aceştia răspunzând pentru ultima dată Prezent!  în calitate de liceeni. Diriginţii au făcut prezenţa, iar directorii Irina Matei şi Antal Atilla au înmânat diplomele absolvenţilor. Solicitată de reporter să-și exprime opinia asupra evenimentului, Irina Matei a subliniat: „Ținuta impecabilă, organizarea de excepție, atitudinea elevilor și a părinților deopotrivă, la care se adaugă premiile atât de numeroase obținute la olimpiadele școlare demonstrează calitatea actului didactic din Colegiul Național „Andrei Mureșanu”.

La final, cei prezenţi au oferit flori tinerilor, iar aceştia au făcut poze cu cei apropiaţi. Colaborarea cu autoritățile locale, organizarea întregii festivități și atitudinea celor peste 1000 de persoane care au fost prezente la eveniment au făcut din evenimentul de final de ciclu unul cu adevărat festiv. Directorul educativ Crina Peter a subliniat: „Consider momentul acesta o reușită pentru noi toți. Colegiul Național „Andrei Mureșanu” a dat dovadă de o organizare impecabilă: discret, frumos și cu bun gust totul a fost cu măsură și de valoare. Atât publicul cât și elevii au dovedit respect reciproc și decență. Suntem mândri cu o astfel de echipă. Mult succes tuturor!”

Nicoleta Vlonga, reporter de liceu la ziarul CNAMonline

[supsystic-gallery id=3 position=center]