FOTO: Colecție vestimentară UNICAT din trendul anilor 60 a creatoarei bistrițene Ștefania Borodi, pe podium la City Fashion Week – Cluj

Agenția CITYMODELS CLUJ organizează în perioada 19-21 Noiembrie 2015 cel mai important eveniment de modă din Transilvania: CITY FASHION WEEK, singurul eveniment din Transilvania care face parte din circuitul internațional al prezentărilor de modă din Milano, Paris, Londra și New York.

Evenimentul va avea loc la Centrul Expozițional EXPO-TRANSILVANIA Cluj, de la ora 8 seara și reunește cei mai cunoscuți designeri români și branduri internaționale de prestigiu, specialiști în hair-styling și make-up, precum și peste 70 de modele pregătite la standarde internaționale.

Bistrițeanca Ștefania Borodi este una din renumiții designeri români ce vor fi prezenți la eveniment în urma invitației venite de la organizatori, alături de nume precum: Diana Barbur, Cristina Brad, Vera Voss, Ema Durnea, Mihaela Cîrlugea, Alexandra Indrieș, Ana Lafaet, Cristina Edu, Anca Tomșa, Oana Pădure, Ștefania Pătcaș, Szilagyi Kinga, Damian Mihai, Adrian Neacșa Shoes, Giuliano Sabău Shoes.

Designerul Ștefania Borodi este absolvent al Universității de Arte Decorative și design Cluj, secția modă, promoția 2005. Atelierul de creație vestimentară care îi poartă și numele a fost deschis în anul 2006, ținutele vestimentare create de designer, fiind prezente în multe show-uri și evenimente de fashion cât și în magazinele de design din țară.
stefania-borodi003
Colecția ce Ștefania o va prezenta în seara de 20 noiembrie la City Fashion Week – Cluj se intitulează “Geometrii plastice”, iar designerul î-și propune să readucă în vestimentația de pe podium formele geometrice din anii 60, reinventându-le într-o manieră proprie, cu diverse picturi plastice, executate de artistă în culori textile. Totodată alăturarea de materiale fluide, tiuluiri și cele rigide, piele, duce la obținerea câtorva transparențe care dau o notă de distincție și rafinament întregului ansamblu vestimentar.

Gama cromatică în culori neutre este revigorată de roșu-marsala și albastru electric. Croiurile drepte în formă de A, sunt însoțite de cele extra-largi, care dau opulența și rafinamentul dorit.
stefania-borodi001
Ștefania î-și caracterizează ținutele ca fiind îndrăznețe, excentrice, nonconformiste, punând în evidență o ersoană cu atitudine și curaj de a purta o ținută unicat.

Invitatul special este George Hojbotă, un cunoscut designer român cu prezență internațională pe podiumurile de modă, care a fost declarat cel mai bun creator de modă al anului 2014.

stefania-borodi002

Alături de creatorii de modă, ne susțin și brandurile masculine Spencer by Marius Crăciun, Casual Monday, Escudo, Louis Purple, Sofiaman, Paolo Rossi care își vor prezenta colecțiile în cadrul evenimentului.

City Fashion Week sprijină studenții facultăților de modă și design din România, iar cu această ocazie dorește să îi încurajeze pe tinerii designeri să pășească încrezători în industria modei.

cityfashionweek