Elevii școlii gimnaziale Reteag, premiați la festivalul concurs “Icoana micului creștin” ediția a IX-a

Județul Bistrița-Năsăud a fost reprezentat la festivalul concurs “Icoana micului creștin” ediția a IX-a, organizat la mănăstirea Râșca Transilvană de elevii școlii gimnaziale din comuna Reteag. Au participat  22 de școli din țară din județele: Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba, Bihor, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și din Republica Moldova.

De la școala Ioan Pop Reregan din Reteag au participat 2 elevi la secțiunea port popular, care au obținut locul 2, Rus Claudiu și Coptil Mihai, alți 2 elevi la secțiunea cântec popular și priceasnă obținând un loc 1 prin Iacob Larisa. La secțiunea pictură pe sticlă locul 1 a fost câștigat de Alisa Chira.

A fost chiar un succes pentru județul Bistrița-Năsăud. Festivalul concurs se numește Icoana micului creștin, aflat la a 9-a ediție și face parte din cadrul calendarului activităților Ministerului Educației secțiunea obiceiuri și porturi la români. Se organizează la Mănăstirea Râșca Transilvană în parteneriat cu Școala Beliș. Copiii au fost minunați, au urcat pe podium, duc mai departe obiceiuri și tradiții populare și au făcut cinste școlii și județului.” a declarat profesorul Gavrilă Ciherean.