Dragă Vasile, mai pozăm și noi ceva?

Mare chef la PSD BN la aflarea noii structuri a guvernului propus de Dacian Cioloș, prim-ministrul desemnat. Da, Vasile Dâncu, originar din Runcu Salvei, fost membru PSD, e printre miniștrii de pe lista lui Cioloș. De fapt, nu e doar un ministru al dezvoltării regionale oarecare, e chiar vicepriemier, vezi-Doamne, tehnocrat. În fine, pentru cine crede că Dâncu, trecut bine prin PSD și altoit și mai bine, prin firma lui de sondaje sociologice cu care a cam dat chix, cu același partid al lui Dragnea, e vicepremier tehnocrat, să-și ia gândul de la așa un cadou. Nu, nici Dâncu nu e tehnocrat, cum nici Cioloș nu e tehnocrat pur-sânge. Să ne amintim că pe Dacian îl propunea Tăriceanu ca și ministru al agriculturii, iar Traian Băsescu îl propunea comisar european pentru agricultură. Desigur, Cioloș nu a mâncat usturoi de dreapta și nici gura nu-i pute a liberalism, cum nici lui Dâncu nu-i miroase a social-democrație.

Radu Moldovan, tartorul PSD în județul nostru, sare și laudă numirea lui Vasile ca vicepremier, un Vasile în care el are toată încrederea. Normal, același Radu Moldovan îl trăda în cinci minute pe Geoană care pierdea șefia PSD pentru a urca în barca lui Ponta, apoi a debarcat pentru a-l îmbrațișa de Liviu Dragnea, dragostea mea. Vorba celor de la BUG Mafia „cum se schimba unii-n curve…”

Nu, PSD-ul din BN, nu are niciun aport la această numire și, deci, nu are niciun drept să se laude cu acest rezultat. Vasile Dâncu e acolo pentru că la București au fost alte planuri și jocuri care au depășit sfera de Runcu Salvei. Apoi, a-l face pe Dâncu mare bistrițean e puțin exagerat, știind că profesorul s-a lansat în cariera științifică și politică de la Cluj-Napoca. Sărim noi, dintr-un județ mic, cu unele exemple negative la nivel ministerial, să laudăm succesul unei persoane care doar s-a născut pe meleagurile noastre. Trădările lui Radu Moldovan din interiorul PSD nu l-au propulsat pe Vasile Dâncu, de fapt, aceaste trădări l-au ajutat doar pe el însuși să devină cu ceva emoții, președinte de Consiliu Județean.

Așa că, la poza de grup, toți neica nimeni se pot înghesui că doar au fost și ei prin zonă când s-au scuturat salcâmii, ori când Vasile Dâncu și-a vizitat tatăl de la Runcu, un om deosebit care niciodată nu a fost alături de oameni nevertebrați.

pentru ziarultineretului.ro: Călin Gavrilaș