Domnule primar Ovidiu Crețu vă cerem să vă implicați

Accidentul care a avut loc astăzi pe strada Alexandru Odobescu a oripilat opinia publică din Bistrița.Un copil de șapte ani a fost lovit chiar pe trecerea de pietoni de un șofer inconștient. O fracțiune de secundă a făcut diferența între viață și moarte.

Din analiza imaginilor surprinse de camerele de luat vederi, se observă faptul că elevul de 7 ani traversa regulamentar strada, pe trecerea de pietoni. Din partea stângă a sa, respectiv pe sensul dinspre Poșta Veche, circula un Matiz argintiu care îl lovește pe copil și îl proiectează undeva înafara razei de acțiune a camerei video. Șansa copilului a fost că pe sens invers, în acel moment, nu rula nicio altă mașină, altfel ar fi ajuns sub roțile acesteia.

Tot din analiza imaginilor se observă foarte clar că șoferul Matizului argintiu a păstrat aceeași viteză, cum se vede dealtfel din întreaga înregistrare și nu a încercat să frâneze nici măcar în ultimul moment, în condițiile în care vizibilitatea era bună și nu exista niciun obstacol care să diminueze vederea.

Problema circulației pe strada Odobescu nu a fost rezolvată sub nicio formă.Zilnic în anumite intervale orare traficul în zonă devine foarte aglomerat, nu se respectă nicio regulă de circulație, de oprire și de staționare. Rolul polițiștilor comunitari din intersecții și treceri de pietoni este mai mult decorativ, se circulă periculos în continuare.

În condițiile acestea și pentru faptul că elevii care învață la Liceul de Muzică Tudor Jarda sunt în pericol în orice moment, se impune reglementarea de urgență a traficului în zonă, atât din punct de vedere al vitezei, cât și al semnalizărilor rutiere. Considerăm că un semafor în intersecție este soluția cea mai bună și ar fluidiza atât circulația mașinilor cât și cea a pietonilor.

Domnule primar Ovidiu Crețu, ne alăturăm tuturor celor care, de fiecare dată când își trimit copiii la școală, sunt mereu agitați și VĂ SOLICITĂM SĂ LUAȚI MĂSURILE CE SE IMPUN.

Suntem convinși că împreună cu responsabilii din cadrul Poliției Rutiere veți găsi soluția și o veți aplica de urgență, ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc.

Imagini de la fata locului aiciTv.Bistriteanul.ro

 

google-site-verification=gHWKmL0K5KEC6QXvLuHNbKbd4eXwoj20iAP0r35Daic