Din 10 miliarde pentru tineret, copiii de la Agricol se aleg cu O SCOBITOARE

Pentru acțiunile și evenimentele de tineret ce urmează să aibă loc în anul 2016, în bugetul Bistriței sunt prevăzuți să se cheltuiască aproape 100.000 de lei noi, respectiv 10 miliarde de lei vechi.

În proiectul administrației locale, fondurile cele mai mari se duc pentru un festival de muzică rock ce ar urma să se organizeze în pădurea Schulerwald, în perioada iulie-august, iar banii vor fi dirijați pentru sesiuni spontane de muzică, întâlniri ale tinerilor și concerte rock. 40.000 de lei.

Alți 40.000 de lei merg în aprilie pentru Festivalul Studențesc de la Bistrița, din 18-23 aprilie.

Bani mulți se duc, cu sutele de milioane, în mai multe direcții, tot pentru activități și acțiuni de tineret, pe centre de informare turistică,etc însă imposibil să nu îți sară în ochi alocările de sume pentru unitățile de învățământ din oraș!

Dacă privim sumele și acțiunile pentru care se dau bani, apare evident că sunt școli în Bistrița dragi administrației și altele de care parcă au uitat! Cea mai mare discrepanță apare în felul în care este tratat Liceul Tehnologic din Bistrița! O nedreptate, considerăm noi, pentru că efectiv școala se alege cu 500 de lei!

Raportat la 10 miliarde și comparând bugetul cu un meniu de restaurant, 500 de lei nu înseamnă mai mult decât O SCOBITOARE din 3 feluri de mâncare, fără desert.

Banii se dau pentru ca liceenii(!) de acolo să confecționeze mărțișoare ecologice, în februarie… Exact ca preșcolarii de la generală 4, care primesc însă de două ori mai mult!

E echitate? Corectitudine în împărțirea bugetului?

agro