Dear future wife…

Mi-e scarba. Sper sa nu mi-o iei în nume de rau. Am gasit asta pe Facebook, share-uita de vreo cateva mii de ori. Si m-a-ntristat cumva, nu stiu de ce. Stiu, totusi, c-o sa te iubesc ca pe ochii din cap. Totusi, o sa vrei Range? Muncește. O sa vrei teanc de bancnote de 100$? Munceste, iubito. Munceste pana nu mai poti, cum voi munci si eu, si te voi intelege cand vei incepe sa plangi de oboseala. Vreau sa-ti dau. Si o sa-ti dau. Doar o sa fii sotia mea. Dar vreau sa lupti.

Asta e, probabil, una dintre problemele alea mari ale societatii. Acum vreo niste zeci de ani, daca mai stii, dragoste, femeile se saturaseră sa fie bibelouri vorbitoare pe care se puneau haine, corsete si care se bagau in scoli de maniere, in umbra unor gunoaie de barbați ce-și permiteau să le-ntrețină. Voiau si ele niste independenta. Uite cum s-a-ntors roata, dragoste. Sper sa nu fii si tu asa. Eu te vreau emancipata.
Nu ma-ntelege gresit. Nu sunt zgarcit.

Care-i “goal”-ul secolului ăsta pentru femeile de succes netrecute de 20 de ani, spune-mi.
Barbat cu job si salariu de corporație, eventual avocat sau ceva, ochi albastri, cu vreun Golden Retriever, care merge la sala, evident, de se-mbracă la costum chiar și atunci când merge la Mega, cu mandibulă proeminentă ca a lui Di Vaio, eventual la 30 de ani (că, da, mulți milionari sub 40 de ani, corect), cu bărbiță de-aia nerasă de 4 zile, eventual și un maestru al dominarii sexuale, care sa va scoată de 2 ori pe saptamana la restaurant, cu teluri de pe Virgin Radio Lebanon, care eventual sa aiba si vreun Lambo mai de Doamne-ajută, care si are timp sa stea cu copiii si sa-i ia de la gradinita la 5.

Iar ele, femeile independente care “dear future husband”, tot prin corporatii, cu un bebe de-l imbraca de la Ralph chiar daca nu știe să se suie pe toaleta singur, eventual si cu vreun Carrera GT și vreo 8 Kors-uri prin dressing la 30 de ani, facand sute de mii pe an din marketing si PR sau ce visuri se mai poartă acum, dar evident ca si cu partyuri nebune în penthouseurile si mai nebune pe care vor sa le aiba. Nasol, ca in lumea asta trebuie sa muncesti. Asta e singura problema, iar copiii de miliardari ce mostenesc imperii nu se uită dupa “dear future husband”. Calitatea trage la calitate. Pentru că ala frumos, destept, cu bani, respectat, stie deja ce-o sa faca cand da faliment.

Iar pe aia mai boemi, mai gameri, mai dependenti de slujbe obositoare, mai saraci, mai skinny, mai cu pulovere largi si adidasi in picioare in loc de Armani, mai cu blugii rupti si cu vreo muzica mai “hipster” in casti, sa-i fereasca Dumnezeul in care cred, ca oricum toate sunt “blessed” cand isi pun poza pe Insta cu vreun charm nou de la Pandora. Vai de capul lor. Merge doar daca e lumbersexual de-ala, ca aia sunt “speciali”.

Bună dimineata, “dear future wife”, fii desteapta, intelegatoare si frumoasa, tacanita-n felul tau, sarita de pe fix in cele mai misto moduri, dar si simpla, oricat de enervanta, geloasa sau cu tabieturi tampite o sa ai, fie c-oi fi avocat, artista sau inginer. Nu vreau sa ceri, vreau sa ma faci sa-ti dau fara sa spui un cuvant.

Al tau, momentan nu,
Andrei.

1935881_575156372633356_5705440090104392052_n

autor: Andrei Mihai Borcan